Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Anglia győzelemmel vágott vissza az Eb-döntőért Olaszországnak! – videóval

Az Európa-bajnoki selejtezők keddi játéknapjának legnagyobb rangadóját a C-csoportban játszották, amelyen Anglia és Olaszország találkozott a Wembley stadionban. Az angolok némi revansot vettek az olaszokon az itt elveszített Európa-bajnoki fináléért.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

 

Kiegyenlített első félidőben az első helyzetükből az olaszok szereztek vezetést, mégpedig stílusosan az egy éves angliai kitérőt követően hazatérő Gianluca Scamacca közeli találatával.

 

A beakpott gól érezhetően megfogta az angolokat, akik nehezen találták a ritmust, ám végül egy Harry Kane – Jude Bellingham villanásnak, na és egy elkésett Giovanni Di Lorenzo becsúszásnak köszönhetően büntetőt kaptak, amelyet Kane higgadtan értékesített is.

Az egyenlítést követően az angolok birtokolták többet a labdát, az olaszok játszottak inkább veszélyesebben, és egy nagy Jordan Pickford védésnek köszönhető, hogy nem szerzett újra vezetést az Eb-címvédőnek Destiny Udogie.

A második félidőben aztán alapvetően megváltozott a játék képe, az angolok jelentős javulást mutattak, különösen a Jude Bellingham – Marcus Rashford – Harry Kane hármas volt elemében!

Bő tíz perccel a szünet után Jude Bellingham a saját térfelén szerzett labdát, végigrobogott a pálya nagy részén, majd Marcus Rashfordnak passzolt, akinek már “csak” négy olasz cédő között kellett helyzetbe hoznia magát – parádés gólt kombináltak!

 

A vezetés tudatában még felszabadultabbá váltak az angolok, ráadásul Harry Kane második góljánál már mintha az olaszok is hitehagyottá váltak.

Anglia győzelmével kijutott a jövő nyári németországi kontinenstornára, míg jelenleg pont és meccshátrányban vannak Ukrajna mögött.

 

Anglia – Olaszország 3-1 (1-1)
Wembley stadion, Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerzők: Kane (32. -büntetőből és 77.) , Rashford (57.) illetve Scamacca (15.)
Sárga lap: Phillips (9.) illetve Udogie (10.), Di Lorenzo (30.), Scalvini (65.)
Piros lap: –

Anglia: Pickford – Walker, Maguire, Stones (Guehi, 63.), Trippier – Phillips (Henderson, 69.), Rice – Foden, Bellingham (Grealish, 85.), Rashford – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Olaszország: Donarumma – Di Lorenzo (Dimarco. 63.), Scalvini, Acerbi (Bastoni, 63.), Udogie – Barella, Cristante, Frattesi – El Shaarawy (Orsolini, 87.), Scamacca (Kean, 63.), Berardi (Raspadori, 78.). Szövetségi kapitány: Lucioan Spalletti

 

A C-csoport állása:

Standings provided by Sofascore