Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elismerte, hogy a saját mérkőzéseire is fogadott az olasz játékos

Nicoló Fagioli büntetése mellett az olasz hatóságok tovább folytatják a tárgyalásokat a fogadási botrányba keveredő játékosok ügyében…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

Olasz sajtóbeszámolók szerint a tiltott fogadási tevékenységek folytatásával vádolt Sandro Tonali ugyancsak beismerő vallomást tett az ügyészség előtt, azt remélve, hogy kedvezőbb büntetést kaphat.

Az AC Milantól nyáron a Newcatle United-hez szerződő középpályás azt is elismerte, hogy egyéb találkozók mellett az akkoriban általa erősítő Milan meccseire is fogadott. Tonali állítólag olyan meccsekre is fogadott, melyeken pályára lépett, azonban szerencséjére csak a csapat győzelmére tett, vagyis a bundás vádja nem merülhet fel a tevékenységével kapcsolatban. Ezzel viszont így is 3.5-4 éves büntetésre számíthatnak, melyet az együttműködéssel és a beismeréssel csökkentenének.

Az olasz lapok egyelőre csak találgatni tudják, hogy Tonali végül mekkora büntetést fog kapni, ideális esetben akár nagyjából 1 év környékére is csökkenhetne a kizárás időtartama. A 23 éves középpályás – Fagiolihoz hasonlóan – hónapokon át különböző függőségi terápiákon lesz kénytelen részt venni, valamint az olasz labdarúgó-szövetség prevenciós előadásai keretében próbálhatja majd jobb útra téríteni a fiatalabb generációt.