Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vezető pozícióban térhet vissza az ismert spanyol bíró – sajtóhír

Spanyol lapértesülések szerint a helyi labdarúgó-szövetség új elnöke az elmúlt idény végeztével visszavonult ismert játékvezető lehet…

(Photo by Gongora/NurPhoto via Getty Images)

A Marca információi szerint a korábbi spanyol játékvezető, Antonio Mateu Lahoz a legnagyobb esélyes arra, hogy átvegye a spanyol labdarúgó-szövetség megüresedett elnöki pozícióját.

A 46 éves korábbi játékvezető 1999 óta volt hivatásos játékvezető, a spanyol első osztályban 284 mérkőzést vezetett. Lahoz emellett két világ- és egy Európa-bajnokságon, valamint a 2021-es Chelsea–Manchester City Bajnokok Ligája-döntőn fújta a sípót, az egyes spanyol rangadókon és a különböző nagy tornákon is ismert lett egyedi játékvezetői stílusáról, teátrális kiselőadásaival és sok sárga lapjával világszerte sok szurkolók ellenszenvét váltotta ki.

Lahoz Luis Rubiales helyét veheti át, aki a női vb-döntő után szájon csókolta az egyik játékost, majd távoznia kellett posztjáról. Átmenetileg Pedro Rocha irányítja a szövetséget, aki szintén megméreti magát az elnöki posztért, de a spanyol sajtó szerint Lahozt a legnagyobb klubok és a játékvezetők mellett a liga és több területi elnök is támogatja.