Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rodri: “Az Aranylabdának marketingértéke van, nekem az nincs, ahogy Iniestának és Xavinak se volt”

Hamarosan bejelenti a France Football, hogy ki fogja megnyerni 2023-ban az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Sokak szerint a Manchester City középpályása, Rodri is esélyes lenne a díjra, a spanyol játékos azonban nem így gondolja.  

 (Photo by George Wood/Getty Images)

A Manchester City középpályása, Rodri fantasztikus szezont és évet tudhat magáénak: ő volt csapata motorja, amellyel triplázni tudott, azaz megnyerte az angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát is. Sokan emiatt azt gondolják, hogy esélyes lehet a 2023-as Aranylabdára, amit idén október 30-án adnak át Párizsban. A katalán sajtó azonban már tudni véli, hogy meg is van a győztes, aki nem más, mint Lionel Messi.

Rodrit a spanyol COPE kérdezte arról, hogy milyen esélyei vannak arra, hogy megnyerje az elismerést, a játékos azonban keményen odaszólt magának az Aranylabdának. Sőt, már ő is tudja, hogy ki fogja kapni.

“Az egyéni díjak nem csak a sportértékeket, hanem a marketinget is értékelik. Nekem nincs marketingértékem, ahogy annak idején Xavinak vagy Iniestának se volt. Leo Messi fogja megnyerni.”

Rodri arra utalt, hogy Xavi és Andrés Iniesta több évben is esélyes lett volna arra, hogy megkapja az Aranylabdát – különösen 2010-ben, amikor világbajnokságot nyert a két játékos által fémjelzett spanyol válogatott – azonban minden alkalommal, amikor jelölve voltak, csapattársuk, Messi kapta meg az elismért.