Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brasileiro: a Fluminense kétgólos hátrányból mentett pontot a Corinthians ellen – videóval

A brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 27. fordulójának péntek hajnali programjában a Fluminense és a Corinthians mérte össze tudását egymással…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

Izgalmas mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással a Fluminense és a Corinthians, mellyel egyik csapat sem lehet igazán elégedett. A várakozáson alul teljesítő Timao bátran kezdte a mérkőzést és az első tíz perc végén Maycon kiugratásából Yuri Alberto a kapus felett a hálóba pöccintve szerezte meg a vezetést csapatának. A hazaiak rákapcsoltak és bő tíz perc után egyenlíteni tudtak, miután Cano lekészítéséből Lima lőtt közelről a hálóba. Nem sokáig volt azonban 1-1 az állás, mert a 27. minutumban Yuri Alberto egy kiugrás végén ismét a Sao pauóiakat juttatta előnyhöz. Ráaádásul néhány perccel később a vendégek büntetőhöz jutottak, melyet Fabio Santos magabiztosan értékesített, mellyel már két góllal vezettek. Az első félidő lefújása pillanatában 3-1 volt az állás a Corinthians javára. A rióiak a második félidőben mindent egy lapra tettek fel és nagy erőkkel rohamoztak a felzárkózásért. Az 56. percben sikerült faragni a hátrányból, egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően Lima egy nagyszerű átlövéssel vette be Cassio kapuját. A mérkőzés egyre feszültebb hangulatban telt, a hazaiaktól a kispadról Thiago Santost és a lecserélt Felipe Melót is kiállították. Mindeközben a Flu tovább rohamozott az egyenlítésért, amely az utolsó tíz percen belül össze is jött, Ganso pörgetéséből Jhon Arias lépett ki ziccerben, melyet gólra váltott. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, újabb gólt már egyikük sem szerzett, így megosztoztak a pontokon.

A Flu az újabb nyeretlen meccsével már a kilencedik helyre csúszott vissza az élmezőnytől leszakadva, míg a Corinthians a kieső zónától még mindig csak két pontra távolodva foglalja el a 13. helyezést.

Fluminense – Corinthians 3-3 (1-3)
Gólszerzők: Lima (22., 56.), Jhon Arias (84.), ill. Yuri Alberto (10., 27.), Fabio Santos (32. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!