Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: felújítják a meglepetéscsapat stadionját

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Kecskemét fontos döntésekről hozott döntést…

 

A Kecskemét hivatalos oldalán adott tájékoztatást róla, hogy megkezdődik a Széktói Stadion felújítása. Az első üzemben a pálya korszerűsítése a legközelebbi, erre lehetőséget adó időpontban elindul, előreláthatólag a 2023-2024-es szezon végén, ezt követően pedig a lelátókat is felújítják.

“Megszületett a határozat, ami lehetővé teszi a pálya felújítását, köszönöm a városnak is azt, hogy minden követ megmozgatott ezért. Ez azt jelenti, hogy a pályatest felújítását elkezdhetjük, erre a nyári bajnoki szünetben kerül majd sor. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a stadionnak is megvannak a hiányosságai, gondolok itt elsősorban a fedett lelátókra, ennek tervezése is el fog viszont kezdődni. Nem mindegy természetesen, hogy hova tesszük le fűtéssel együtt az új pályát, hiszen a korábbi futókör miatt azt is nézni kell, hogyan haladhatunk aztán tovább. Több verzió is létezik a stadion átépítésére, de ezekről később születhet döntés” – mondta el dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.

A csapat vezetőedzője, Szabó István az eseményen elmondta, nagy sikernek tartja, hogy mára 4.000 körül alakul a nézőszám, hiszen néhány éve még csak néhány százan jártak ki. A tréner hangsúlyozta, az alapcél a bennmaradás kiharcolása, hiszen a 12 csapatos ligában bármikor bárki legyőzheti ellenfelét, hiszen nagyon kiegyenlített a bajnokság.