Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hétgólos mérkőzésen ütötte ki idegenben a Zalaegerszeget a Paks

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 10. fordulójának szombati játéknapjának egyik kora délutáni mérkőzésén gólgazdag mérkőzést játszott a Zalaegerszeg és a Paks egymással.


A mérkőzés a 32. percben indult be igazán, akkor szültetett az első gól, amelyet követett még négy is az első játékrészben. A vezetést a vendégek szerezték meg Windecker révén, aki Gyurján rossz helyre ütött labdáját követően csukafejes mozdulattal talált a kapuba (0-1). A 39. percben nem tudtak felszabadítani a védők, ráadásul pont letették lövőre Skribeknek, aki remekül rúgta ki a bal alsót (0-2). A 43. percben pedig már hárommal is mentek az atomvárosiak, Windecker tud duplázni, aki ezúttal is fejjel tudott eredményes lenni egy szögletet követően (0-3). Azonban nem csak a hazaiak védelme nem volt a helyzet magaslatán, hanem a vendégeké is, a jobb oldalról betekert labdára érkezett remekül Mance és a erőből a kapuba belsőzte a labdát (1-3). A horvát csatár pedig még a szünet előtt egygólosra faragta csapata hátrányát, egy büntetőt tudott értékesíteni Mance (2-3).

A második félidő szinte azonnal góllal kezdődött, amely egy újabb hibából született, egy szögletet nézett el nagyon csúnyán a hazaiak hálóőre, Gyurján, aki mellé ütött a labdának, így az ötösön érkező Hahn lábáról a kapuba csorgott a játékszer, aki első gólját szerezte az idényben (2-4). Az 59. percben pedig ismét háromgólra növelte előnyét a Paks, ezúttal is szögletből találtak be, Szabó János csúsztatott a kapuba közelről (2-5). Az atomvárosiak a nagyon sima győzelmükkel átvették a vezetést a bajnokságban, de a Fradi két mérkőzéssel kevesebbet játszott, míg a Zalaegerszeg csak a 10. pozíciót foglalja el a tabellán.

Zalaegerszeg – Paks 2-5 (2-3)
Helyszín: ZTE Aréna (Zalaegerszeg), Vezette: Erdős József
Gólszerzők: A. Mance (44., 45+2. – büntetőből) ill. Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)

A 10. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Kisvárda – Mezőkövesd 2-1
Zalagerszeg – Paks 2-5
17:00 Kecskemét – Újpest (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
13:15 MTK Budapest – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
15:30 Debrecen – Fehérvár (Tv: M4 Sport)
17:45 Diósgyőr – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore