Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Icardi duplájával nyert városi rangadót a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 9. fordulójának szombati rangadóján a Galatasaray és a Besiktas mérte össze erejét egymással a Rams Parkban…

(Photo by ANP via Getty Images)

A Galatasaray egy izgalmas isztambuli rangadó keretein belül 2-1-es győzelmet aratott hazai környezetben a Besiktas ellen.  A hazaiak a kezdetektől fogva aktívabban futballoztak és több lehetőséget dolgoztak ki, de Okan Buruk fiai sokáig képtelenek voltak megszerezni a vezetést. Az első félóra végeztével Günök a kapujából kifutva kaszálta el Tetét, melyért hosszas videózást követően a játékvezető kiállította a Besiktas kapusát. Néhány perccel később a bombaformában lévő Mauro Icardi közeli lövése talált utat Destanoglu kapujába. A Galata a létszámfölényben tovább nyomott, de a Besiktas jól állta a sarat és az első félidőben nem kapott újabb gólt. 45 perc után 1-0-ra vezettek a hazaiak. A címvédő igyekezett eldönteni a mérkőzést és a második játékrész során is többet támadott, próbált újabb gólt szerezni. A Galata azonban csak kihagyott helyzetekig jutott, így bő húsz perccel a vége előtt a Besiktas egy ellentámadást követően váratlanul kiegyenlített, amikor Rosier elfutását követően a csereként beállt Alex Oxlade-Chamberlain talált a hálóba a tizenegyespont közeléből. Az egyenlítést követően ismét rákapcsolt a Galata, Mertens után Bakambu is beszállt. Tíz perccel később Hadziahmetovic kezezése után tizenegyeshez jutott, melyből Mauro Icardi ismét előnyhöz juttatta az övéit egy magabiztos lövéssel. A hajrában a Besiktas létszámhátrányban is becsülettel rohamozott a felzárkózás érdekében, de nem tudtak betalálni.

A Galatasaray átvette a vezetést a bajnokság élén, de az egyel kevesebb ponttal álló Fenerbahce még nem játszotta le a mérkőzését a fordulóban, miközben a Besiktas a negyedik helyről követi a riválisokat.

Galatasaray – Besiktas 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Icardi (36., 82. – a másodikat büntetőből), ill. Oxlade-Chamberlain (69.)
Kiállítva:ill. Günök (30.).

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore