Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Maguire és Onana nagy pillanataival kiszenvedte a győzelmet az MU! – videóval

A Bajnokok Ligája A és D jelű csoportjaiban egy-egy mérkőzést játszottak kedd késő este. A Manchester United elképesztő izgalmak végén három pontnak örülhetett az FC Köbenhavn ellen, csak úgy mint a Real Sociedad az idei sorozatban gyengélkedő Benfica otthonában.

(Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images)

 

A-csoport:

Manchester United – FC Köbenhavn 1-0 (0-0)
Olda Trafford, Vezette: M. Guida (olasz)
Gólszerző: Maguire (72.)
Sárga lap: B. Fernandes (80.)? McTominay (90+5.) illetve –
Piros lap: –

MU: Onana – Reguilón (Lindelöf, 63.), Varane, Maguire, Dalot – Amrabat (Eriksen, 46.), B. Fernandes, McTominay – Antony (Garnacho, 63.), Höjlund (Martial, 86.), Rashford. Menedzser: Erik ten Hag

Köbenhavn: Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Jelert (C. Sorensen, 76.) – D. Goncalves (J. Larsson, 85.), Falk, Lerager – Achouri (O. Höjlund, 90+1.), Claesson (Oskarsson, 76.), Elyounoussi. Vezetőedző: Jacob Neestrup

 

A Manchester United győzelmi kényszerben lépett pályára hazai pályán dán ellenfele ellen, és talán ez is rányomta a bélyegét az amúgy sem jó formát futó “vörös ördögök” teljesítményére. Az MU egy-egy egyéni felvillanást leszámítva szinte szenvedett, és csak Fortunának köszönheti, hogy nem került hátrányba, hiszen a Köbenhavn egy kapufával nyitott. Valamit ki kellett találnia Erik ten Hag-nak a szünetben (…)

(…) A fordulást követően próbált – volt is honnan – magasabb fokozatra kapcsolni az MU, jótt tett a csapatnak Christian Eriksen beállítása, megvoltak a helyzetei is a gólszerzésre a hazaiaknak, akik ahogy telt az idő érezhetően egyre feszültebbé váltak.

A Manchester United hőse először úgy tűnt, hogy a csapatból már sokszor kitett, csapatkapitányi karszalagjától is megfosztott Harry Maguire lett, aki ellentmondást nem tűrően fejelt gólt egy Eriksen-beadásból.

 

A vezető gólját jól őrizte Erik ten Hag csapata, amely bár átadta a kezdeményezést a dánoknak, a vendégek nem igazán kerültek helyzetbe – Egészen az utolsó pillanatig!

A találkozó utolsó momentumaként ugyanis egy Scott McTominay-féle veszélyes megmozdulásért büntetőt kapott a Köbenhavn, a labda mögé Jordan Larsson állt, akinek gondolatát kitalálta André Onana, aki így Maguire mellett a manchesteriek hőse lett!

Az Manchester United nem játszott jól, érezhetően továbbra sincs kint a gödörből, ám egy ilyen győzelem nagy lökést adhat a csapatnak – Legalábbis egészen biztosan ezt várják a szurkolók!

 

Korábban:

Galatasaray – FC Bayern München 1-3

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

 

D-csoport:

Benfica – Real Sociedad 0-1 (0-0)
Luz stadion, Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerző:
B. Mendez (63.)
Sárga lap: 
Bernat (71.) illetve Elustondo (71.), Merino (75.)
Piros lap:

Benfica: Trubin – Bah (Chiquinho, 81.), A. Silva, Otamendi, Jurasek (Bernat, 59.) – J. Neves, Aursnes – Joao Mario (kokcu, 46.), Rafa Silva, D. Neres (Gouveia, 69.) – Musa (A. Cabral, 46.). Vezetőedző: Roger Schimdt

Sociedad: Remiro – H. Traore (Elustondo, 70.), Zubeldia, Le Normand, Munoz – Merino, Zubimendi, B. Mendez – Kubo (C. Fernandez, 76.), Oyarzabal (Cho, 90+2.), Barrenetxea (Zakharyan, 76.). Vezetőedző: Imanol Alguacil

 

Nem túl eseménydús, Sociedad-mezőnyfölényt hozó találkozó első félidejéről sok mindent elmond, hogy egyik oldalon jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést.

A szünet után valamivel még érezhetőbb lett a spanyolok mezőnyfölénye, ráadásul egy szép támadás végén Brais Mendez a vezetést is megszerezte a Real Sociedadnak bő egy óra elteltével.

A Benficában ezen az estén sem volt ott a feltámadás lehetősége, így Mendez gólja három pontot ért a Sociedadnak. A baszkok ezzel a győzelemmel a D-csoprot élére is ugrottak, míg a Benfica továbbra is pont és rúgott gól nélkül állt a sorozatban.

 

Korábban:

Inter – Red Bul Salzburg 2-1

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore