Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gabriel Jesus vezérletével elhozta a 3 pontot a Sevilla otthonából az Arsenal! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a B-jelű kvartettben az Arsenal a Sevillához látogatott, míg a Lens a PSV Eindhovent fogadta.

(Photo by MB Media/Getty Images)

Kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje. A játékot inkább az Arsenal dominálta, viszont kevés alkalommal tudták feltörni a hazaiak jól szervezett védelmét. Az első nagyobb helyzet a 8. percben alakult ki, amikor Martinellit ugratták ki tökéletes ütemben, a brazil azonban nem tudta elpasszolni a labdát Nyland mellett. A két csapat rendkívül jól megszervezte a védekezését, ezt pedig jól mutatta, hogy a következő nagy lehetőség már a ráadásban alakult ki. A 46. percben a Sevilla egyetlen feljegyezhető lehetősége alakult ki, amikor En-Nesyri lövése kevéssel kerülte el Raya kapuját. A ráadás végén aztán megszerezte a vezetést az Arsenal: egy gyors ellentámadás végén Martinelli ugrott ki ziccerben, majd a kapus mellett elhúzva a labdát bevette a kaput, 0-1!

A második félidő elején közel jártak a vendégek ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, miután egy védelmi megingást követően Ödegaard lőhetett az üresen maradt kapura, de csúnyán fölé lőtte a labdát. Az 53. percben aztán már ismét megzörrent a Sevilla kapuja: Jesus a bal oldalról tört be a tizenhatoson belülre, majd gyönyörűen eltekerte a labdát a hosszú felsőbe, 0-2! Igen hamar visszajött azonban a mérkőzésbe a Sevilla! Az 59. percben egy szöglet után Gudelj ugorhatott fel zavartalanul, és védhetetlenül a hálóba fejelt, 1-2! Nem sokkal később a csereként beálló Mariano Diaz egyenlíthetett volna, de a léc alá tartó lövését Raya a felsőlécre tudta tolni. A folytatásban az Arsenal az előny őrzésére törekedett, és átadták a kezdeményezés lehetőségét a Sevillának, a spanyol gárda azonban hiába mozgósított nagy erőket az egyenlítés érdekében, nem jártak sikerrel, így az Arsenal elhozta a 3 pontot a Ramón Sánchez Pizjuánból.

Sevilla – Arsenal 1-2 (0-1)
Helyszín:
Ramón Sánchez Pizjuán Stadion Vezette: G. Nyberg
Gólszerzők:
Gudelj (59.) ill. Martinelli (45+4.), Jesus (53.)
Sárga lapok: Mariano (67.), Lamela (76.) ill. Jorginho (68.)
Kiállítás:ill.-

Sevilla: Nyland – Acuna, Gudelj, Ramos, Navas (Juanlu 79.) – Rakitic, Soumaré, Sow (Diaz 57.) – Ocampos, En-Nesyri, Lukebakio (Lamela 57.) Vezetőedző: Diego Alonso

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu – Rice, Jorginho, Ödegaard (Havertz 73.) – Saka (Trossard 81.) , Jesus (Nketiah 81.), Martinelli (Kiwior 90+1.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A kvartett másik meccsén az Arsenalt az előző fordulóban megtréfáló Lens a PSV Eindhoven együttesét fogadta. Az első félidőben inkább a hazai gárda akarata érvényesült, de ez igazán veszélyes helyzettel nem párosult. Az első 45 perc során a legnagyobb lehetőség a hollandok előtt adódott, Lozano lövésénél azonban a kapufa megmentette a hazaiakat. A második játékrész elején aztán Bakayoko kapta meg a labdát, aki a 16-os bal sarkáról a hosszú alsóba tekerte a játékszert, 0-1! Sokáig azonban nem örülhetett az előnyének a vendég alakulat, 10 perccel később ugyanis jött a válasz a hazaiak részéről. Frankowski beadására Wahi érkezett tökéletesen középen, és a védőjét megelőzve a hálóba továbbította a labdát, 1-1! A véghajrában mindkét fél előtt megvolt a lehetőség arra, hogy megszerezzék a 3 pontot, de nem jártak sikerrel, így a PSV továbbra is nyeretlen a csoportkörben, míg a Lens megőrizte a veretlenségét a kvarettben.

Lens – PSV Eindhoven 1-1 (0-0)
Helyszín:
Stade Félix-Bollaert Vezette: M. R. Petrescu
Gólszerzők:
Wahi (65.) ill. Bakayoko (55.)
Sárga lapok: Mendy (52.), Samed (90+3.), Said (90+4.) ill. Ramalho (30.), Boscagli (70.), Pepi (90+3.)
Kiállítás:ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore