Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jól halad a felépülése, előbb visszatérhet a magyar válogatott játékosa

Jó esély van rá, hogy az előzetesen jelzett időtartamnál korábban visszatérhet sérüléséből az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója…

(Photo by Luciano Lima/Getty Images)

Az RB Leipzig beszámolt róla, hogy a csapat térdsérüléssel bajlódó hátvédje, Willi Orbán újra egyéni edzéseket végzett, és a német sajtóban már a mielőbbi visszatérését találgatják.

A 30 éves védőt a szeptemberi, Csehország elleni felkészülési mérkőzésen kényszerűségből kellett lecserélni, akkor az orvosok úgy vélték, hogy nagyjából tíz hetet kell kihagynia. A jelek szerint azonban Orbán felépülése jól halad, és minden esélye megvan rá, hogy ennél korábban visszatérjen a pályára éles mérkőzésen. Amennyiben a hátvéd november elején újra bevethető lenne, akkor akár Marco Rossi is meghívhatná őt a november Európa-bajnoki selejtezőkön résztvevő válogatott keretbe.

Orbán 2015 óta tartozik az RB Leipzig kötelékébe, azóta minden sorozatot figyelembe véve 292 mérkőzésen játszott a csapat színeiben. Az előző idényben 33 Bundesliga-mérkőzésen és összesen 48 tétmeccsen játszott.

A magyar felmenőkkel is rendelkező labdarúgó 2018 óta 42 mérkőzésen játszott a magyar válogatottban, melyeken hátvéd létére hat gólt szerzett.