Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: magához láncolta fiatal tehetségét a Fiorentina! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított fiatal tehetségével, Michael Kayodéval.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a Fiorentina együttese bejelentette, hogy szerződést hosszabbított fiatal tehetségével, Michael Kayodéval.  A 19 éves játékos idén került fel a Fiorentina felnőttei közé, és játékával hamar felhívta magára a figyelmet a topcsapatok körében is. A hírek szerint a jobbhátvédet leginkább az Arsenal gárdája figyelte, de több német csapat is komoly érdeklődést mutatott iránta az utóbbi időben. A Fiorentina éppen ezért komoly lépéseket tett, hogy magukhoz láncolják a 19 éves játékost. A beszámolók alapján ennek érdekében Kayode fizetését jelentősen megemelték, így évente mintegy 1 millió eurót kereshet, továbbá meghatározó szerepet ígértek neki Vincenzo Italiano elképzeléseiben is.

Michael Kayode ebben a szezonban összesen 8 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 653 játékpercet kapott, és 1 gólpasszt jegyzett. Korábbi szerződése 2025 nyaráig kötötte őt a Fiorentinához, de az új megállapodása 2028 nyaráig szól és tartalmaz egy plusz egy évre szóló opciót is.