Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Erling Haaland duplázott, továbbra is hibátlan a Manchester City! – videóval

A Bajnokok Ligája G-csoportjában mind a Manchester City, mind az RB Lepzig érvényesítette a papírformát, amelynek eredményeképpen, egy kör múlva, a csoport mindkét favoritja akár tovább is juthat az egyenes kieséses szakaszba.

(Photo by Manuel Winterberger/Eurasia Sport Images/Getty Images)

 

Young Boys – Manchester City 1-3 (0-0)
Wankdorf stadion (Bern), Vezette: M. Korgh (dán)
Gólszerzők: Elia (52.) illetve Akanji (48.), Haaland (67. és 86. -az elsőt büntetőből)
Sárga lap: Monteiro (3.) M. Camara (64.) illetve –
Piros lap:

Young Boys: Racioppi – Blum (Jnako, 80.), M. Camara, Benito, U. Garcia (Persson, 80.) – Niasse, Lauper (Males, 80.) – Elia, Itten (Nsame, 72.), Monteiro (Ganvoula, 72.). Vezetőedző: Raphael Wicky

Man. City: Ederson – Lewis, Akanji, R. Dias, Aké – Kovacic, Rodri (K. Phillips, 90.) – Grealish, M. Nunes (J. Alvarez, 72.), Doku (B. Silva, 72.) – Haaland (S. Gomez, 90.). Menedzser: Pep Guardiola

 

A Manchester City nem vette félvállról a Young Boys elleni találkozót, erre jó példa, hogy a hétvégi manchesteri derbi előtt olyan alapemberek, mint Erling Haaland, Rodri, Meteo Kovacic vagy Rubén Dias is kezdőként kapott lehetőséget.

A végig szimpatikusan, nem a védekezésre koncentrálva játszó svájciak az első félidőt még megúszták kapott gól nélkül, a szünet után aztán felpörögtek a kapu előtti események.

Előbb a svájci Manuel Akanji szerzett vezetést a címvédőnek (…)

 

(…) Amit Meschack Elia pimasz emelésével még hamar eltüntetett a Young Boys, amely egy darabig még – joggal – bizakodhatott, aztán a hajrá előtt Erling Haaland büntetőjével visszavette a vezetést Pep Guardiola csapata, amit már nem is engedett ki a kezéből.

 

 

A norvég csatársztár, mielőtt lecserélte volna Guardiola, egy tökéletes befejezéssel eldöntötte a a három pont sorsát. A City győzelmével továbbra is hibátlan a G-csoportban, a következő körben pedig a párharc angliai visszavágóján bebiztosíthatja továbbjutását.

RB Leipzig – Crvena Zvezda 3-1 (1-0)
Red Bull Aréna, Vezette: J. M. Sánchez (spanyol)
Gólszerzők: Raum (12.), Simons (59.), Olmo (84.) illetve Stamenic (70.)
Sárga lap: Henrichs (28.) illetve Stamenic (34.), Rodic (45+3.), Hwang (46.), Djiga (71.)
Piros lap:

Lepzig: Blaswich – Henrichs (Klostermann, 58.), Simakan, Lukeba, Raum – Simons (Olmo, 75.), Kampl, Schlager, E. Forsberg (Baumgartner, 58.) – Openda (Sesko, 82.), Y. Poulsen (Werner, 82.). Vezetőedző: Marco Rose

Zvezda: Glazer – Rodic (Nedeljkovic, 65.), Djiga, Dragovic – Mijailovic, Ivanic, Hwang, Stamenic (Katai, 82.), S. Mitorvic (Lucic, 65.) – Olayinka (Bukari, 46.), Ndiaye (Mijatovic, 65.).  Vezetőedző: Barak Bakhar

 

A csoport másik találkozóján a Red Bull Leipzig és a Crvena Zvezda egy szintén élvezetes, sok helyzetet hozó találkozót játszott egymással – A meccsről sokat elmond, hogy 27:17 volt a lövési kísérletek aránya a németek javára!

A Gulácsi Péterrel a kispadon kezdő Lipcse David Raum góljával korán előnybe került, amit meg is őrzött a szünetig.

 

A szünet után sokáig ‘meccsben maradt’ a Zvezda, még Xavi Simons elképesztően nagy gólja után is, amire a szerbek tartását dicséri, hogy volt válasza a csapatnak, egy jó adag szerencsének és Marco Stamenic közeli góljának is köszönhetően.

 

 

A végig nagy mezőnyfölényben futballozó Lipcse ugyan nem esett pánikba, de Dani Olmo hajrában szerzett, mindent eldöntő találatáig azért végig ott lebegett az egyenlítés réme. Az RB Leipzig végül a papírformának megfelelően győzőtt, és ha minden a papírforma szerint alakul, akár már a következő körben továbbjuthat a csoportból, a Manchester City társaságában.

 

A G-csoport állása:

Standings provided by Sofascore