Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eltiltása ellenére pályára léphet a Newcastle United játékosa

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz labdarúgó-szövetség tízhónapos nemzetközi eltiltásban részesítette a Newcastle United középpályását a fogadási szabályok megsértése miatt…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A Newcastle United még nem kapott tájékoztatást Sandro Tonali érvényben lévő eltiltásáról, így jelen állás szerint az olasz középpályás bevethető a Wolverhampton Wanderers elleni, szombati bajnokin.

“Nehéz konkrétumot mondani, mivel a klub még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről. A hírt nyilván mi is hallottuk, de egyelőre semmilyen jelzést nem kaptunk az olasz hatóságoktól, s jelenleg ennek az értesítőnek a megérkezésére várunk. Nagy esély van arra, hogy bevethető legyen a meccsen. Tudtommal néhány dolognak még meg kell történnie ahhoz, hogy az eltiltás érvénybe lépjen, szóval meglátjuk, mi lesz” – mondta el Eddie Howe, a Newcastle menedzsere.

A 23 éves középpályás nyáron szerződött az AC Milantól a “szarkákhoz”, ahol eddig 12 tétmérkőzésen lépett pályára. A közelmúltban azonban fény derült arra, hogy Tonali tiltott sportfogadási tevékenységet folytatott illegális oldalokon, így a napokban eltiltást kapott.

A büntetés értelmében Tonali kihagyja a 2023–2024-es idény hátralevő részét, valamint – amennyiben Olaszország kijut – a 2024-es németországi Európa-bajnokságot is, s várhatóan 2024 augusztusában térhet vissza a pályára.