Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: ismét Magyarországon léphet pályára a román válogatott – sajtóhír

Román sajtóbeszámolók szerint jó eséllyel a román válogatott hamarosan újabb idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőt vívhat Magyarországon…

(Photo by Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images)

A Digisport beszámolói szerint szóba került annak a lehetősége, hogy az Izrael-Románia Európa-bajnoki selejtezőt Debrecenben rendezzék, miután a közel-keleti ország háborúban áll és nem játszhat saját otthonában.

Izrael két októberi Eb-selejtezőjét elhalasztották, így novemberben kilenc napon belül négy mérkőzést fog játszani. Izrael november 12-én léphet pályára Koszovó ellen, majd november 15-én Svájccal mérkőznek meg. Ezt követően november 18-án a Románia elleni mérkőzés szerepel a programban, majd november 21-én Andorrában lép pályára. A hazai mérkőzések helyszínét még nem jelölték ki, korábban arról volt szó, hogy Cipruson játszhatnak, azonban úgy tűnik, hogy magyar helyszínek sem elképzelhetetlenek.

Az izraeli válogatott a harmadik helyen áll csoportjában Románia és Svájc mögött, és még van esélye kijutni a jövő évi Eb-re.

A románok októberben már játszottak egy Eb-selejtezőt Budapesten, amikor Fehéroroszország “vendégeként” 0-0-ra végeztek a Szusza Ferenc Stadionban.