Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: elvesztette a második meccsét a magyar válogatott

Andorra 2-0-s legyőzése után a magyar korosztályos válogatott szombaton Bulgária ellen folytatta szereplését az U17-es Európa-bajnoki selejtezők során Telkiben…

A magyar U17-es válogatott hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett a bolgár U17-es válogatott elleni Eb-selejtezőn. Jeremiás Gergő csapata hiába próbálkozott mindkét játékrészben, képtelen volt gólt szerezni a 90 perc alatt. Ezzel szemben a bolgárok kevés próbálkozásainak egyik célt ért, az első etap derekánál Filip Gigov egy kipattanó értékesítése révén volt eredményes. A vereség azt jelentette, hogy a magyar csapatnak kedden a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzésen győznie kell a továbbjutásért.

Magyarország U17 – Bulgária U17 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Gigov (23.)

Magyarország: Kocsis Botond – Pál Barna, Szekér Botond, Rácz István (Csorba Noel, 57.) – Kostevc Kevin, Somogyi Ádám (Madarász Ádám, 57.), Németh Hunor, Kugyela Zalán (Hős Zsombor, 66.),  Bolgár Botond – Egri Imre (Mondovics Kevin, 57.), Szép Márton (Barkóczi Barnabás, 74.)

“A mezőnyben nyújtott játékunk minőségével nem volt különösebb probléma, helyenként jól játszottunk, ezt a kidolgozott helyzetek száma is mutatja. A kapu előtt azonban hiányoztak a minőségi megoldások, nem volt meg bennünk az a fajta góléhség, amely a pontos befejezésekhez kellett volna, így hiába alakítottunk ki rengeteg lehetőséget, a bolgár kapusnak nem kellett sokat védenie. A célunkat továbbra is elérhetjük, de az utolsó, bosnyákok elleni mérkőzésen sokkal határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt” – nyilatkozta a lefújás után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A magyar U17-es válogatott kerete:

Kapusok:  Kocsis Botond (ETO FC), Papp Lőrinc (Bp. Honvéd), Bozó Mirkó (Puskás Akadémia)
Hátvédek: Csorba Dominik (ETO FC), Szekér Botond (AKA Burgenland), Pál Barna (Puskás Akadémia), Csorba Noel (ETO FC), Rácz István (DVSC)
Középpályások: Zója-Katona Márk (ETO FC), Kostevc Kevin (Ferencváros), Madarász Ádám (Ferencváros), Somogyi Ádám (Puskás Akadémia), Vitályos Viktor (Puskás Akadémia), Bolgár Botond (Ferencváros), Kugyela Zalán (Torino), Németh Hunor (Köbenhavn), Hős Zsombor (Vasas)
Támadók: Barkóczi Barnabás (Vasas), Szép Márton (Bayer Leverkusen), Egri Imre (DVSC), Mondovics Kevin (Puskás Akadémia)