Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: a Hertha hazai győzelemmel folytatta a felzárkózást

A német másodosztályban (2. Bundesliga) Hertha BSC szombat délután hazai mérkőzéssel folytatta szereplését…

Az idényt csapnivalóan kezdte Hertha BSC tovább folytatta a felkapaszkodást és 3-1-es sikert aratott a Paderborn ellen hazai környezetben. Dárdai Pál csapata semmit nem bízott a véletlenre és már az első tíz perc végén magához ragadta a vezetést Haris Tabakovic jóvoltából. A berliniek továbbra is kézben tartották a találkozót és az első félidő ráadásában Jonjoe Kenny révén tovább növelték az előnyüket. A szünet után a Paderborn azonnal szépíteni tudott, Florent Muslija góljával zárkóztak fel egyetlen találatra. Nem sokáig volt azonban ennyire szoros a meccs, mert az 54. percben Haris Tabakovic egy újabb találattal visszaállította a kétgólos különbséget. Az egykor a Debrecenben és a Diósgyőrben is megforduló 29 éves támadó ezzel tíz mérkőzés alatt már kilencgólos a Hertha színeiben. A vendégek bár igyekeztek becsülettel, képtelenek voltak ismét közelebb lépni, a Hertha annak ellenére megtartotta 3-1-es előnyét a lefújásig, hogy a találkozó utolsó perceit Leistner kiállítása miatt emberhátrányban játszotta.

A magyar vezetőedző fiai közül Dárdai Márton végig játszotta a mérkőzést, Dárdai Bence pedig csereként lépett pályára, a magyar válogatott Dárdai Palkó sérülés miatt nem volt bevethető.

Győzelmével a Hertha felzárkózott az előkelő hetedik helyre, és pillanatnyilag már csak öt ponttal van lemaradva az osztályozót jelentő harmadik helyezettől.

Hertha BSC – Paderborn 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Tabakovic (11., 54.), Kenny (45+3.), ill. Muslija (47.)
Kiállítva: Leistner (86.), ill.

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore