Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: Jude Bellinghamből hős, Luka Modricból rekorder lett! – képpel

Mint ismert, a Real Madrid a második félidei  feltámadásának, na és persze Jude Bellingham újabb góljainak köszönhetően 2:1-re legyőzte az FC Barcelonát a szezon első El Clásicóján. Az angol klasszis mellett a blancók ‘nagy öregje’, Luka Modric is bőven hozzátette a magáét a győzelemhez, ráadásul a horvát karmester egy rekordot is döntött.

 

 

Modric azzal, hogy a találkozó 63. percében a régi harcostárs, Toni Kroos helyén pályára lépett a rangadón, az El Clásicók történelmének legidősebb futballistája lett a maga 38 évével és 47 napjával!

A korábbi Aranylabdás-klasszis pályára lépése nem mellesleg kulcsfontosságúnak is nevezhető, hiszen Modric intelligenciájának és passzjátékának köszönhetően a Real Madrid egyre érezhetőbb fölénybe került a Barcával szemben.

Modric jelentőségéről sok mindent elmond, hogy a találkozót követően Carlo Ancelotti elsők között emelte ki játékosa teljesítményét. “Luka beállt és megváltoztatta a meccs képét. Megtartotta a labdákat, passzolt, mindent kontrollált! Elképesztő volt!” – fogalmazott madridiak trénere.

 

(Borítókép: Photo by Alex Caparros/Getty Images)