Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: győzelmével továbbjutott a magyar válogatott

Kedd délután a magyar U17-es válogatott Bosznia-Hercegovina korosztályos nemzeti csapata ellen játszott sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt Telkiben…

A magyar U17-es válogatott egy-egy győzelemmel és vereséggel tarsolyában kedden 3-1-es győzelmet aratott Telkiben Bosznia-Hercegovina U17-es válogatottja előtt, így kiharcolta a továbbjutást az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő körébe. Az aktívabban futballozó magyar válogatott az első félóra végén Mondovics Kevin találatával szerezte meg a vezetést, majd a Puskás Akadémia támadója a második játékrész elején a második gólját is megszerezte, mellyel 2-0-ra növelte a csapat előnyét. Egy óra elteltével a bosnyák egy gólra visszazárkóztak és újból szorossá tették a mérkőzést, ám az egyenlítés helyett a 78. percben a magyar válogatott a csereként beálló Barkóczi Barnabás révén újból betalált és bebiztosította a sikerét.

A korosztályos magyar válogatott így hat ponttal a selejtezőcsoport második helyén végzett és továbbjutott a kvalifikáció következő körébe.

Bosznia-Hercegovina U17 – Magyarország U17 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ignatkov (61.), ill. Mondovics (33., 47.), Barkóczi (78.)

Magyarország: Kocsis B. – Csorba N., Szekér, Csorba D. (Pál, 89.), Zója-Katona – Bolgár (Vitályos, 89.), Madarász, Kugyela (Egri, 66.) – Németh H., Mondovics (Somogyi, 76.) – Szép (Barkóczi, 66.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A magyar U17-es válogatott kerete:

Kapusok:  Kocsis Botond (ETO FC), Papp Lőrinc (Bp. Honvéd), Bozó Mirkó (Puskás Akadémia)
Hátvédek: Csorba Dominik (ETO FC), Szekér Botond (AKA Burgenland), Pál Barna (Puskás Akadémia), Csorba Noel (ETO FC), Rácz István (DVSC)
Középpályások: Zója-Katona Márk (ETO FC), Kostevc Kevin (Ferencváros), Madarász Ádám (Ferencváros), Somogyi Ádám (Puskás Akadémia), Vitályos Viktor (Puskás Akadémia), Bolgár Botond (Ferencváros), Kugyela Zalán (Torino), Németh Hunor (Köbenhavn), Hős Zsombor (Vasas)
Támadók: Barkóczi Barnabás (Vasas), Szép Márton (Bayer Leverkusen), Egri Imre (DVSC), Mondovics Kevin (Puskás Akadémia)