Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: ten Hag az újabb vereség ellenére is hisz a képességeiben, és tovább fog harcolni

Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United az angol Ligakupában folytatta a vereségszériáját, most a Newcastle Unitedtól kapott ki 3-0-ra. A Vörös Ördögök menedzsere, Erik ten Hag a mérkőzés után elmondta, hogy hisz a munkájában, és nem fogja feladni olyan könnyedén.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Erik ten Hag ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is harcolni fog, miután a Manchester United 3-0-s hazai vereséget szenvedett a Newcastle United ellen az angol Ligakupában, ami tovább mélyítette azt a gödröt, amiben jelenleg a csapat van, és növelte a nyomást a menedzseren. A szerda esti vereség azt jelentette, hogy csapata az első 15 mérkőzéséből 8-at elveszített minden sorozatot figyelembe véve, ami a legrosszabb kezdés az 1962/63-as szezon óta.

Miguel Almiron, Lewis Hall és Joe Willock góljai biztosították a United egymást követő második 3-0-s hazai vereségét. Az elsőt vasárnap, a rivális Manchester Citytől szenvedte el, így nem csoda, hogy mindkét mérkőzésen kifütyülték őket a saját szurkolóik.

“Egy harcos vagyok, és tudom, hogy nem mindig felfelé vezet az út. Sokat visszaestünk ebben a szezonban, de ezzel is meg kell birkózni, és ez soha nem lehet mentség. Már korábban is mondtam, hogy tudom, mikor történnek ezek visszaesések, mivel nem ugyanaz a rutin, de ennek ellenére is hozni kell az eredményeket. Nyilvánvalóan a vasárnap és a ma este is messze volt ettől, szóval jobban kell csinálnunk a dolgainkat, hoznunk kell egy bizonyos szinten, egy minimális szintet, azaz meccseket kell nyernünk”

– nyilatkozta ten Hag a vereség után.

A holland szakembernek már feltették ugyanezeket a kérdéseket a vasárnapi derbin elszenvedett vereség után is. A Manchester United 10 mérkőzés után 11 pontra van a Premier League tabella élétől, és bár ten Hag azt mondta, elfogadja, hogy vizslatják a munkáját, de ragaszkodott ahhoz, hogy nincsenek kétségei a saját képességeivel kapcsolatban.

“Megértem, hogy mindig feljön ez a téma, ha nem jönnek az eredmények. Logikus, hogy megkérdőjelezik a munkámat. De biztos vagyok benne, hogy meg tudom csinálni. Minden klubomnál sikerült, és tavaly itt is sikerült, de jelenleg rossz helyzetben vagyunk. Vállalom érte a felelősséget. Kihívásként tekintek rá. Harcos vagyok, részt veszek ebben a harcban, és gondoskodnom kell arról, hogy megosszam a felelősséget a játékosaimmal, hogy összetartsunk, együtt küzdjünk, és jobb eredményeket érjünk el.”

– mondta a holland menedzser.