Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ez egy kib*szott korrupció…” – kikelt magából a brazil klub vezetője

A Palmeiras 0-3-ról 4-3-ra győzött a Botafogo ellen a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) szerda éjjeli rangadóján…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A Botafogo tulajdonosa, John Textor a meccs lefújása után indulatosan kritizálta a játékvezetést, miután az amerikai üzletember szerint jogtalanul állították ki csapata játékosát a Palmeiras elleni bajnokin 3-1-es vezetésnél:

“Az egész világ látta, hogy az nem ért piros lapot, hiszen a labdát rúgta el. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szabálytalan volt-e, de hogy nem ért piros lapot, az biztos. A kiállítás megváltoztatta a játék menetét. Ez korrupció, ez lopás. Bírságolj meg, Ednaldo (a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke – a szerk.), de holnap reggel le kell mondanod. Ennek kell meg történnie, mivel ez a bajnokság abohózat szintjére süllyedt le. Senki nem értemli ezt. A Palmeiras játékosai nem így szeretnének nyerni, mi pedig nem akarunk így veszíteni. Zsinórban ez az ötödik meccs, hogy ezt látom. Az ellenfél jól játszott, tették a dolgukat, nem az ő hibájuk. De ez egy kib*szott korrupció, aminek változnia kell. Ednaldo, a sportág érdekében mondj le. Megbírságolhatsz, kiállíthatsz, de ez az én stadionom, én itt maradok.”

A Botafogo a legutóbbi veresége után már csak három ponttal vezeti a bajnokságot a Palmeiras előtt, amely egyel több mérkőzést játszott.

A Crystal Palace-nál és az Olympique Lyonnál is többségi tulajdonosi szerepkört betöltő Textor szavainak bizonyára következményei lesznek.