Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggesztette a karrierjét a pályán összeeső holland válogatott csatár

Ahogyan arról beszámoltunk, a holland bajnokság (Eredivisie) elmúlt fordulójában az AZ Alkmaar és a NEC Nijmegen találkozója sajnálatos körülmények között félbeszakadt egy játékos rosszulléte miatt…

(Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images)

A NEC Nijmegen rutinos támadója, Bas Dost megerősítette, hogy miután a hétvégi fordulóban összeesett a pályán, alapos orvosi kivizsgálásnak vetette alá magát, mely során szívizomgyulladást állapítottak meg nála. A 34 éves támadó úgy döntött, hogy átmenetileg szünetelteti a karrierjét:

“Az elmúlt napokban számos vizsgálaton estem át, amelyek azt mutatták ki, hogy szívizomgyulladásom van. Ennek különböző okai lehetnek és súlyos következményekkel járhat, de nekem szerencsém volt, hogy sikerült újraéleszteni a pályán. A tesztek a következő napokban folytatódnak, aztán hazamegyek, és pihennem kell, hogy teljesen felépüljek a betegségemből. Egyelőre szünetet tartok a labdarúgásban, az elkövetkezendő időszakot a családommal töltöm majd.”

“Hiányozni fognak a mérkőzések és a játékostársaim, valamint a szurkolók, az edzések és a stadionok hangulata is, de most annak van itt az ideje, hogy magamra figyeljek, és pihenjek egy kicsit. Egyelőre nem tervezek semmit, csak a családom és a barátaim körében történő felépülésemre fókuszálok” – tette hozzá Dost, aki gólt szerzett és gólpasszt adott az AZ Alkmaar elleni meccsen, mielőtt a hajrában összerogyott a pályán.

A korábban többek közt a Wolfsburg, a Sporting CP és az Eintracht Frankfurt csapataiban is megforduló erőcsatár 2015 és 2018 között 18 mérkőzésen lépett pályára a holland válogatottban.

A Dost újraélesztése miatt félbeszakított találkozó hajráját december 6-án folytatják.