Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Minden meccsen akarok játszani”

A Liverpool csapatában nagyszerű beilleszkedő magyar középpályás egy magyar csatornának beszélt az eddigi tapasztalatairól…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A Liverpool magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik a Fodball nevű csatorna részére adott interjúban beszélt arról, hogy hogyan illeszkedett be az angol csapatnál:

Kívülről lehet, hogy egyszerűnek tűnt, de most, hogy jól beilleszkedtem, azt hiszik, hogy egyszerű volt, de valójában sosem egyszerű. Senkit nem ismertem a csapatból, kivéve Konatét, de vele sem játszottam, mert sérült voltam akkor.”

A 23 éves elárulta, kellett neki két-három hét, míg befogadták, ehhez nagyon kellett számára az első felkészülési mérkőzés. Szoboszlai a leginkább Trent Alexander-Arnolddal kötött barátságot új csapattársai közül:

“Két év van köztünk, szóval életkor különbség sincs annyira és hasonló a gondolkodásmenete, mint az enyém a pályán és azon kívül is. Jól megértjük egymást. Ő is elmondta, hogy aki tud focizni, érti a játékot és ennek született, azzal megérteted magad. Vele volt az első olyan, hogy menjünk el Manchesterbe vacsorázni vagy csavarogni ide-oda, aztán jóban lettünk, van, hogy átjön, van, hogy én megyek át.”

“Minden nap megy a küzdés egymással, hogy ki játsszon, ki kezdjen. Én minden meccsen akarok játszani, még akkor is, ha kicsit fáradtabb vagyok” – hangsúlyozta Szoboszlai.

“Itt minden egyes mérkőzés élet-halál. Teljesen mindegy, ki ellen játszol, mindenki meg tud verni mindenkit és ez a jó benne” – hasonlította össze a PL-t a Bundesligával, ahol eddig játszott.

A beszélgetés során Szoboszlai azt is elárulta, hogy számára és a Liverpool többi új érkezője számára egyaránt motiváció volt, hogy az előző gyengébb szezon után visszavigyék a Liverpoolt a megszokott magasságokba.