Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövőre az UEFA-val együtt adja át a France Football az Aranylabdát – HIVATALOS

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosa is bejelentette, hogy mostantól a France Footballal együtt fogják átadni a szezon legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. 

(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Az UEFA és a France Football illetve a L’Équipe médiavállalatok tulajdonosa, a Groupe Amary bejelentette, hogy partnerséget kötnek a 2024-es Aranylabda átadásának megrendezésében.

A díjat 1956 óta minden évben a France Football adja át, de a jövő évi ceremónián az UEFA-val együtt tartják meg.

“A Groupe Amaury marad az Aranylabda márka tulajdonosa, és továbbra is ő felügyeli a szavazási rendszert, amely változatlan és független marad”

– áll az UEFA közleményében.

Annyi azonban biztosan változik, hogy innentől kezdve bevezetnek két új díjat is, a szezon legjobb férfi és női edzőjének járó Aranylabdával. Illetve ezután eltörlik az UEFA saját jogkörébe tartozó UEFA év játékosa díjátadót.

A 36 éves Lionel Messi hétfőn nyolcadik Aranylabdáját nyerte el Párizsban, miután Argentína csapatkapitányaként megnyerte a 2022-es katari világbajnokságot, és korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel megnyerte a 2022/23-as francia bajnoki címet. A 25 éves Aitana Bonmati nyerte a női Aranylabdát, miután klubjában és hazájában is kiemelkedő évet zárt, amelyben a Barcelonával megnyerte a 2022/23-as Liga F-et és a Bajnokok Ligáját, Spanyolországgal pedig a 2023-as világbajnokságot.