Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az újonc Las Palmas otthonában szakadt meg az Atletico Madrid sorozata! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 12. fordulójának nyitó mérkőzésén a liga legjobb formában lévő csapata, az Atletico Madrid az újonc Las Palmas otthonába látogatott.

(Photo By Gabriel Jimenez Lorenzo/Europa Press via Getty Images)

Kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje. A játékot inkább a Las Palmas irányította, de ez az első félidő során csak pár ígéretes helyzetre volt elegendő, amelyeknél vagy az utolsó passzokba, vagy a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az Atletico támadójátéka sem volt átütő, de a vendégeké volt az első játékrész legnagyobb lehetősége: a 23. minutumban Griezmann adott kiváló labdát a kiugró Riquelmének, a védő befejezését azonban hatalmas bravúrral védeni tudta Alvaro Valles, így nem született gól az első 45 perc során.

A második játékrész elején aztán megszerezte a vezetést a hazai gárda: az 51. percben Kirian kapott jó labdát a tizenhatos előterében, majd a lövése utat talált a kissé rosszul helyezkedő Oblak kapujába, 1-0! Szinte azonnal egyenlíthetett volna az Atletico Madrid Riquelme révén, de a védő lövésénél ismét védeni tudott Alvaro Valles, akit a kapufa is kisegített ennél a szituációnál. A kapott gólt követően Simeone cserékkel próbálta meg felrázni a csapatát, de nem járt sikerrel, az Atletico nem nagyon tudott helyzeteket kidolgozni. A véghajrára fordulva aztán megduplázta előnyét a Las Palmas: Hermoso adta el a labdát, amit követően egy gyors kontrát lejátszva Ramirez bombázott a rövid alsóba, 2-0! A 83. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek: Riquelme beadására Morata érkezett középen, aki a védője mögül kibújva közelről a hálóba passzolta a labdát, 2-1! A 90. minutumban nagyon közel járt az egyenlítéshez az Atletico, de Barrios távoli lövését nagy bravúrral védte Valles, majd a kipattanónál Morata a felsőlécet találta el! Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így az Atletico idénybeli második vereségét szenvedte el, és megszakadt a 6 győzelemből álló szériájuk.

Las Palmas – Atletico Madrid 2-1 (0-0)
Helyszín:
Estadio de Gran Canaria Vezette: M. Lopez
Gólszerzők:
Kirian (51.). Ramirez (75.) ill. Morata (83.)
Sárga lapok: -ill. de Paul (62.), Gimenez (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Las Palmas: Alvaro Valles – Cardona, Marmol, Coco, Alex Suarez – Moleiro (Ramirez 63.), Kirian, Perrone (Loiodice 70.), Javier Munoz, Marvin (Araujo 71.) – Munir (Kaba 84.) Vezetőedző: Francisco Javier Garcia Pimienta

Atletico Madrid: Oblak – Savic, Witsel (Gimenez 65.), Hermoso – Molina (Galan 76.), Barrios, Koke (Llorente 60.), de Paul (Saúl 65.), Riquelme – Morata, Griezmann (Correa 60.) Vezetőedző: Diego Simeone

A mérkőzés összefoglalója:

A 12. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Las Palmas – Atletico Madrid 2-1

Szombat:
14:00 Osasuna – Girona (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Betis – Mallorca (Tv: Spíler 2)
18:30 Celta Vigo – Sevilla (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Alaves – Almeria (Tv: Spíler 2)
16:15 Valencia – Granada (Tv: Spíler 2)
18:30 Villarreal – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Madrid – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Getafe – Cádiz (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore