Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: vereséget szenvedett a sereghajtó Mainz otthonában az RB Leipzig! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 10. fordulójának szombati játéknapján a sereghajtó Mainz együttese az RB Leipziget látta vendégül.

Mindkét csapat egy hétközi pofon után érkezett erre a találkozóra, ráadásul a Mainz rendkívül nehéz helyzetben volt. A csapat ugyanis sereghajtóként várta ezt a mérkőzést, edzőváltáson estek át a napokban a másodosztályú Hertha elleni Német Kupa kiesést követően, valamint tegnap Anwar El-Ghazi szerződését is felbontották. Az RB Leipzig is búcsúzott a Német Kupától, miután 1:0-ra kikaptak a Wolfsburgtól, de ismerve a Mainz helyzetét, ez a mérkőzés tökéletesen lehetőségnek ígérkezett a javításra. Az első félidőben ennek megfelelően inkább az RB Leipzig akarata érvényesült, a Mainz inkább a biztos védekezésre törekedett. A lipcseiek mezőnyfölénye viszont nem érett góllá, sőt igazán nagy lehetőséget sem tudtak kialakítani az első játékrészben, így 0:0-s állással vonulhattak pihenni a felek.

A második játékrész első felében is hasonló volt a játék képe, de itt adódott egy nagy lehetősége a vendégeknek Simons révén, a holland támadó lövését viszont Zentner nagy bravúrral védeni tudta. A 76. percben aztán első komoly helyzetéből megszerezte a vezetést a Mainz: a hazaiak a saját tizenhatosuknál szereztek labdát, majd egy ebből induló ellentámadás végén Onisiwo centerezése találta meg az egyedül maradó Lee-t, aki fejjel bevette Blaswich kapuját, 1-0! A 82. minutumban aztán még tovább nőtt a különbség a felek között: egy szöglet utáni kavarodásnál addig-addig próbálkozott a Mainz a Leipzig kapujánál, hogy Barreiro végül a kapuba juttatta a labdát, 2-0! A véghajrában már nem tudott semmit sem tenni az enerváltan játszó lipcsei csapat, így szezonbeli második vereségét szenvedte el Marco Rose együttese, míg a Mainz első győzelmét megszerezve elmozdult az utolsó helyről.

Mainz – RB Leipzig 2-0 (0-0)
Helyszín:
Mewa Arena Vezette: B. Dankert
Gólszerzők:
Lee Jae-Sung (76.), Barreiro (82.) ill.-
Sárga lapok: Caci (39.), Barkok (88.), van den Berg (90.) ill. Klostermann (51.)
Kiállítás:ill.-

Mainz: Zentner – Leitsch, Guilavogui (da Costa 16.), van den Berg – Caci, Kohr (Krauss 67.), Barreiro, Fernandes – Lee (Papela 90+2.), Richter (Barkok 67.), Onisiwo (Ajorque 90+2.) Vezetőedző: Jan Siewert

RB Leipzig: Blaswich – Simakan, Klostermann (Poulsen 82.), Lukeba – Henrichs, Kampl (Haidara 82.), Schlager, Raum – Simons (Forsberg 82.), Baumgartner (Werner 67.) – Openda (Sesko 67.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Darmstadt – VfL Bochum 1-2

Szombat:
Freiburg – B. Mönchengladbach 3-3
Hoffenheim – Bayer Leverkusen 2-3
Köln – Augsburg 1-1
Mainz – RB Leipzig 2-0
Union Berlin – Eintracht Frankfurt 0-3
18:30 Borussia Dortmund – Bayern München (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Werder Bremen
17:30 Heidenheim – VfB Stuttgart (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore