Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kane mesterhármasával intézte el a Bayern München a Borussia Dortmundot – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 10. fordulójában a Borussia Dortmund a Bayern Münchent fogadta. Elég egyoldalú volt a mérkőzés, szinte végig a bajorok domináltak, amit ki is használtak. A vendégek végül négy gólig jutottak, amiből Harry Kane egy mesterhármassal vette ki a részét.

 (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Bayern és sokkal jobb volt az első félidőben a bajor gárda. A 4. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek, amikor Sané szögletére tökéletes ütemben érkezett Upamecano, közeli fejesét pedig nem tudta védeni a kapus. Nagyon hamar, a 9. percben jött a második Bayern-találat is, ekkor Sané passzolt középre az üresen érkező Kane elé, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Nem volt egyáltalán éles a Dortmund, ráadásul a 32. percben a saját térfelén vesztett labdát a hazai csapat, és végül Kane került ziccerbe a tizenhatoson belül, aki a jobb alsó sarkot vette célba, de csak a kapufát találta el, azonban a kipattanó után a partjelző lest ítélt. A 36. percben Coman átadása után Goretzkához került a labda, aki mellre vette a játékszert, majd látványos, ollózós mozdulattal próbálkozott, de nem talált kaput. A hosszabbításig nem sok minden történt, ám a 47. percben jött a Dortmund első nagy helyzete, amikor Malen ballal lőhetett üresen nagyjából hét méterről, Neuer a másik irányba mozdult, de a labda elsuhant a jobb kapua mellett.

A második félidő egy hatalmas Bayern-ziccerrel indult, amikor Kane pazar passza után Musiala került helyzetbe, de belerúgta Kobelbe a labdát. A 47. percben Musiala emelt a kapuba, de még az ünneplés előtt jelezte a partjelző, hogy a passzt adó Kane lesről indult. Az 56. percben végre a hazaiak is megmutatkoztak, ekkor Reus fordult kapura nagyjából tíz méterről, az óriási erejű lövését azonban nagy bravúrral védte a müncheniek kapusa. A 73. percben érkezett végül a harmadik bajor-gól, amikor Coman remek átadása után megint teljesen üresen vehette át a labdát Kane-t, aki a kapu jobb oldalába lőtt. A 87. percben a Dortmund szépíthetett volna, amikor Moukoko vette át jól a labdát, de csak jócskán a kapu fölé lőtt. A 93. percben zárta le végül a Bayern a mérkőzést Kane mesterhármasával: az angol csatár egy remek szóló után vihette a labdát a kapusra, majd egy testcselt követően az üres kapuba gurított.

Borussia Dortmund – Bayern München 0-4 (0-2)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Deniz Aytekin
Gólszerzők: – ill. Upamecano (4.), Kane (9. 73. 90+3.)
Sárga lap: Hummels (61.), Reyson (74.), Sabitzer (76.) ill. Sané (22.), Tuchel (42.), Laimer (85.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Schlotterbeck, Hummels, Wolf (Süle, 46.) – Ozcan (Nmecha, 57.), Sabitzer – Brandt (Moukoko, 66.), Reus, Malen (Adeyemi, 57.) – Füllkrug (Haller, 79.). Vezetőedző: Edin Terzic

Bayern München: Neuer – Davies, Upamecano (Pavlovic, 59.), Kim Min Dzse, Mazraoui – Laimer, Goretzka – Sané (Müller, 89.), Musiala (Choupo-Moting, 89.), Coman – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

A 10. forduló végeredményei és további programja: 

Péntek:
Darmstadt – Bochum 1-2

Szombat:
Freiburg – Mönchengladbach 3-3
Hoffenheim – Leverkusen 2-3
Köln – Augsburg 1-1
Mainz – RB Leipzig 2-0
Union Berlin – Eintracht Frankfurt 0-3
Borussia Dortmund – Bayern München 0-4

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Werder Bremen
17:30 Heidenheim – Stuttgart (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore