Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marcelo élete legfontosabb trófeáját nyerte meg

A Fluminense hosszabbítás után 2-1-re megnyerte a Boca Juniors ellen a Libertadores-kupa döntőjét a Maracanában…

(Photo by Raul Sifuentes/Getty Images)

A Fluminense csapatához visszatérő, Marcelo bár korábban sikert sikerre halmozott a Real Madrid játékosaként, a lefújás után pályafutása legfontosabb sikerének nevezte, hogy nevelőcsapatával elhódította a Libertadores-kupát:

A Real Madrid meg fogja érteni, ha azt mondom, hogy ez a legfontosabb címem, hiszen azzal a klubbal nyertem meg, amely felnevelt, amely mindent megadott a későbbi karrieremhez. Nincs ennél jobb érzés, ez felbecsülhetetlen. Tartoztam a Fluminensének, meg volt írva, hogy megnyerjük ezt a trófeát.”

A 35 éves balhátvéd 2005 és 2007 között erősítette először a Flu első csapatát, korábban csak állami bajnoki címeket nyert nevelőegyesületével, nemzetközi trófeát most hódított el velük először. Egyúttal a Fluminense története során először hódította el a Libertadores-kupát.

Marcelo mindössze a 14. olyan játékos lett a labdarúgás történetében, aki a Bajnokok Ligáját és a Libertadores-kupát is megnyerte. A brazil karmester előtt Juan Pablo Sorín, Dida, Cafú, Ramíres, Rafinha, David Luíz, Carlos Tévez, Roque Júnior, Ronaldinho, Walter Samuel, Danilo, Neymar és Julián Álvarez győzött mindkét sorozatban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!