Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói Dániel góllal vette ki a részét csapata továbbjutásából – videóval

Vasárnapról hétfőre virradóra játszották le a Sporting Kansas City és a St. Louis City párharcának második mérkőzését az MLS rájátszásában…

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

Az első mérkőzésen aratott idegenbeli győzelem után a Sporting Kansas City hazai pályán 2-1-re legyőzte a St. Louis City SC-t, így 2-0-ra megnyerte a két győzelemig tartó párharcot az MLS rájátszásának első körében. A hazai csapat jobban kezdte a mérkőzést és többet támadott az első félidőben, a vezetést azonban csak a játékrész ráadásában tudta megszerezni, amikor egy tizenhatoson belüli összjátékot követően Pulido átadásából Logan Ndenbe volt eredményes. A vezető gólnál Sallóinak is beírtak egy második asszisztot. A kiesésre álló St. Louisnak innentől nem volt más választása, támadnia kellett. Amíg a vendégek rohamoztak, a Sporting kedvére kontrázhatott és a második etap derekánál egy ellentámadás végén Sallói Dániel közelről bepasszolta csapata második találatát, mellyel órási lépést tettek a továbbjutás felé. A St. Louis további elkeseredett támadásokat vezetett, a hajrát izgalmassá tudták tenni, miután a 86. percben Celio Pompeu szépített, de egyenlíteni már nem tudtak.

A Sporting 2-0-ra győzött az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, és a Wild Card-körből induló csapat a konferencia elődöntőjében a Houston Dynamo vagy a Real Salt Lake együttesével mérkőzhet meg.

Sporting Kansas City – St. Louis City 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ndenbe (45+1.), Sallói D. (73.), ill. Pompeu (86.)