Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Haaland duplázott, sima sikert aratott a Manchester City – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a Manchester City és a RB Leipzig is hozta a kötelezőt, így kiharcolták a továbbjutást, míg a Porto kihasználta a Barcelona botlását és befogta a katalánokat pontszámban.

(Photo by Ryan Crockett/DeFodi Images via Getty Images)

A Manchester City nagyon könnyedén gyűrte le ellenfelét és a hazaiak győzelme egy percig sem forgott veszélyben, ugyanis egyetlen kapura irányuló lövése sem volt a Young Boys csapatának. A vezetést a 23. percben szerezték meg az angolok, Erling Haaland értékesített egy büntetőt (1-0). A második találat még az első félidőben megszületett, Grealish tett keresztbe egy labdát Phil Fodennek, aki megverte védőjét, majd éles szögből kilőtte a hosszú kapufa tövét (2-0). A második játékrész elején pedig ismét betalált Haaland, Rico Lewistól kapott egy passzt, majd keresztbe vezette a labdát a 16-os előtt és kilőtte a bal felsőt (3-0). Az 53. percben ráadásul megfogyatkoztak a vendégek, miután megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A svájciak eddig is beparkoltak a kapujuk elé, ezt követően pedig egy levegőnyi szünetük sem volt, azonban kibírták újabb kapott gól nélkül. A Manchester City a győzelmével bebiztosította a továbbjutását, de a csoportelsőséget egyelőre még nem, míg a Young Boys még a harmadik helyet megszerezheti a csoportban.

Manchester City – Young Boys 3-0 (2-0)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester), Vezette: E. Lambrechts (belga)
Gólszerzők: Haaland (23. – büntetőből, 51.), Foden (45+1.) ill.
Sárga lap:ill. L. Beníto (15.), Amenda (77.)
Kiállítás:ill. Lauper (53.)

Manchester City: Ederson – Walker (K. Phillips 61.), Stones (Aké 46.), Dias, Gvardiol – Lewis, Kovacic (Doku 80.) – Foden, Nunes, Grealish – Haaland (O. Bobb 61.). Vezetőedző: Pep Guardiola

Young Boys: Racioppi – Janko (Blum 65.), Amenda, Camara, Beníto, U. García (Persson 78.) – Niassé, Lauper, Ugrinic (Males 88.) – Elia (Ganvoula 78.), Itten (Chaiwa 65.). Vezetőedző: Raphael Wicky

A mérkőzés videós összefoglalója:


A RB Leipzig kevésbé játszott sima mérkőzést, ugyanis a Crvena zvezda keményen küzdött mindvégig a németek ellenében. A vezetést már korán megszerezték a vendégek Xavi Simons révén, a holland fiatal lendületből betört a 16-oson belülre, majd áttette a jobblábára a labdát és remekül tekert a kapuba 13-14 méterről. A megnyugtató második találatot csak a 77. percben szerezte meg a vendég alakulat, Schlager ugratta ki Lois Opendát, aki megnyerte a versenyfutást a védőjével szemben, majd visszavette a jobblábára és kilőtte a rövid alsót. A 81. minutumban visszatértek a szerbek reményei, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak, ugyanis Henrichs öngóljával szépíteni tudtak, de többre már nem futotta, így a RB Leipzig behúzta a három pontot és megvan a továbbjutás is a németeknek.

Crvena zvezda – RB Leipzig 1-2 (0-1)
Helyszín: Stadion Rajko Mitić (Belgrád), Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerzők: Henrichs (81. – öngól) ill. X. Simons (8.), Openda (77.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A G-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

 

A Porto a mérkőzés elejétől kezdve mindent megtett annak érdekében, hogy megnyerje a mérkőzést. A vezetést azonban csak a 32. percben sikerült megszerezniük, Evanilson értékesített egy büntetőt. A gólon kívül még számtalan lehetősége volt a portugáloknak a gólszerzésre az első félidőben, de nem jött össze. Az 50. percben még nehezebbé vált a vendégek dolga, ugyanis Ekkelenkamp a kiállítás sorsára jutott. A második találat viszont nagyon nehezen érkezett meg a Portónak, csak a hosszabbításban sikerült meglőni a mindent eldöntő gólt, Francisco Conceicao átadását Pepe fejelte a kapuba. A Porto a győzelmével pontszámban befogta a Barcelonát, míg az Antwerpen biztosan búcsúzik a BL-től, de egy kisebb csoda folytán még az Európa-liga összejöhet a belgáknak.

Porto – Antwerpen 2-0 (1-0)
Helyszín: Estádio do Dragão (Porto), Vezette: M. Mariani (olasz)
Gólszerzők: Evanilson (32. – büntetőből), Pepe (90+1.) ill.
Kiállítás:ill. Ekkelenkamp (50.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A H-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore