Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: bombameglepetés, idegenben kapott ki a listavezető FC Barcelona – videóval

Szenvedős mérkőzésen bukott az FC Barcelona Hamburgban, a Sahtar Donyeck továbbra is kapaszkodik a továbbjutást jelentő második helyért a h-csoportban…

(Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

Továbbra is folytatódik az FC Barcelona kisebbfajta hullámvölgye, hiszen míg a katalánok csupán csak a hosszabbításban tudták kiharcolni a három pontot a spanyol élvonalban a hétvége folyamán, addig a Bajnokok Ligája kiírásában is megviccelte őket egy náluk jóval gyengébbnek jegyzet csapat az ukrán Sahtar Donyeck személyében.

A vendégek hiába birtokolták többet a labdát az első félidő folyamán, ez csak meddő passzolgatás volt, míg a Sahtar négy alkalommal is veszélyeztette a Barcelona kapuját, a próbálkozásoknak pedig meg is lett a gyümölcse, a 40. percben Sikan szerezte meg a “hazaiak” legnagyobb örömére a vezetést. Xavi csapata így egy kiadós hideg zuhanyt követően hagyhatta el a pályát a félidei pihenőre.

A második etapban az FC Barcelona ugyan rálépett a gázra, szinte minden statisztikában lemosva ellenfelét a pályáról, a gól azonban annak ellenére sem jött össze, hogy Lewandowskiék 10 alkalommal lőttek a kapura csak a második 45 perc folyamán. A Sahtar megannyi helyzetet hárított, sőt, tizenegyesgyanús esetek is történtek, azonban a VAR nem jelzett, az ukránok pedig meg tudták őrizni az előnyüket, így okozva hatalmas meglepetést Hamburgban.

Az FC Porto így felzárkózhat az FC Barcelona mellé, amennyiben meg tudja verni a csoport sereghajtóját az esti mérkőzés folyamán.

Sahtar Donyeck – Barcelona 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Sikan (40.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Shakhtar Donetsk: Riznyk – Matviyenko, Rakitskiy, Bondar, Gocholeishvili – Stepanenko, Newerton, Sudakov, Kryskiv, Zubkov – Sikan

Barcelona: ter Stegen – Alonso, Christensen, Araujo, Cancelo – Gavi, Romeu, Gündogan – Torres, Lewandowski, Raphinha

 

A H-csoport eredményei:

 Sahtar Donyeck – Barcelona – 1-0
Antwerpen – Porto

A H-csoport aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore