Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hazai pályán is lesimázta angol ellenfelét a Borussia Dortmund – videóval

Két botlás után csoportelső a Borussia Dortmund, miután az angol túráját követően hazai pályán is lesimázta a Newcastle elleni összecsapást a Bajnokok Ligája f-csoportjában…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Továbbra is kiélezett a Bajnokok Ligája halálcsoportja, hiszen a Borussia Dortmund azután tudott felugrani a csoport első helyére, hogy a csapat egy vereséggel és egy döntetlennel kezdte a kiírást az első két forduló folyamán.

Eddie Howe együttese igazán bomba formában várhatta a Dortmund elleni visszavágót, hiszen a Newcastle a negyedik forduló óta nem kapott ki az angol élvonalban, így a Premier League egyik legjobb csapataként menetelve az utóbbi időben, azonban a BVB ezúttal is ki tudta énekelni a sajtot a szarkák szájából.

Az angolok hiába érkeztek bosszúvággyal az Angliában elszenvedett vereséget követően, a hazaiak ezúttal is remek taktikával állták a Newcastle támadásait, majd életveszélyes kontrákkal rohamozták a vendégek kapuját, amelynek meg is lett az eredménye, Füllkrug a 26. percben már gólt tudott ünnepelni, az ismét meglepett Szarkák ellen.

Howe csapata a második félidő folyamán is csak kereste önmagát és a játékát, azonban a Dortmund ezúttal sem finomkodott, a 79. percben Brandt zárta le a mérkőzést idejekorán, megrúgva a hazaiak második gólját is, amely mint később kiderült a meccslabdát jelentette a német csapat számára.

A Borussia Dortmund így 7 ponttal áll a halálcsoport élén, míg a második helyen álló Paris Saint-Germain a sereghajtó AC Milan ellen bizonyíthat az esti mérkőzés folyamán.

Dortmund – Newcastle 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Füllkrug (26.) Brandt (79.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Dortmund: Kobel – Süle, Hummels, Schlotterbeck, Ryerson – Sabitzer, F. Nmecha, Özcan – Adeyemi (Reus, 80.), Brandt – Füllkrug (Moukoko, 87.).
Newcastle: Pope – Trippier, Lascelles, Schär, Hall (Almirón, a szünetben) – Longstaff, B. Guimaraes, Willock (Miley, 80.) – Livramento, Wilson (Gordon, a szünetben), Joelinton.

Az F-csoport eredményei:

Dortmund – Newcastle – 2-0
AC Milan – PSG – 21:00

A H-csoport aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore