Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A rekordbajnok nyerte a perui bajnokságot – videóval

A perui bajnokság (Liga 1) idei két kiírásának végső győztese az országos bajnoki döntőben csapott össze egymással a 2023-as bajnoki címért…

A perui országos bajnokság döntőjének visszavágóján az Universitario de Deportes 2-0-ra diadalmaskodott az Alianza Lima vendégeként, így a győztes 3-1-es összesítéssel abszolválta a finálét. A vendégek két és fél perc elteltével máris sokkolta az Alianzát a vezetés megszerzésével, Polo egy jobb oldali elfutást követően gyönyörűen játszott középre, Edison Flores pedig a kapu közeléből védhetetlenül fejelte a hálóba az Universitario vezető gólját. A hazaiakat érezhetően meg fogta a korai bekapott találat, ugyanis több hibát vétettek hátul, így az Universitario akár növelhette is volna az előnyét. Az első játékrész második felében az Alianza már egyre több helyzetet alakított ki, de egyenlíteni képtelen volt. A hazaiak egyre elkeseredettebb támadásokat vezettek a második félidőben, azonban az Universitaro különösebb gond nélkül őrizte minimális előnyét a találkozó hajrájáig. Az utolsó tíz percen belül a vendégek egyik kontrája célba ért, amikor Horacio Calcaterra egy látványos átlövésből volt eredményes. A vendégek 2-0-ra győztek és elhódították a bajnoki címet, az ünneplés azonban nem szokványosan alakult, ugyanis a lefújás pillanatát követően néhány másodperccel a hazaiak lekapcsolták a villanyokat az Estadio Alejandro Villanuevában.

Az Universitario a 27. bajnoki címét szerezte, így továbbra is egyedüli rekordbajnok az országban a 25-szörös győztes Alianza előtt.

Alianza Lima – Universitario de Deportes 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. E. Flores (3.), Calcaterra (82.)
A győztes: az Universitario de Deportes 3-1-es összesítéssel

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!