Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Plovdivban sem játszhat a magyar válogatott

Azok után, hogy a bolgár szövetség bejelentette, hogy zárt kapuk mögött Plovdivban rendezik meg a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt, újabb fejlemények történtek…

A bolgár szövetség kérése értelmében a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezik meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20:45 helyett 18:00-s kezdéssel.

Csütörtökön délelőtt újabb híresztelések jelentek meg a bolgár sajtóban, amely értelmében a PIMK építőipari és szállítmányozási cég közösségi oldalán jelezte, hogy Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov egy hivatalos levelet kapott a Hriszto Botev Stadiont építő DZZD College nevű építőipari vállalattól, amely szerint 2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket rendezni a létesítményben, így a november 16-ra tervezett bolgár-magyart sem lehetne abban a stadionban játszani.

A Nemzeti Sport megkereste a bolgár szövetséget, Viktor Ignatov sajtófőnök tájékoztatása szerint azonban nincs probléma a helyszínnel: “Ha a mérkőzés helyszínében bármilyen változás lesz, azt a hivatalos csatornáinkon bejelentjük. Jelenleg azt mondhatom, hogy a mérkőzést Plovdivban rendezik meg.”

Jelen állás szerint tehát továbbra is a plovdivi zárt kapus verzió van érvényben.