Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Allsvenskan: helycsere az élen, a Malmö az Elfsborg legyőzésével lett bajnok

A svéd bajnokság (Allsvenskan) 2023-as idényének végső győztese a vasárnapi utolsó fordulóban esedékes “aranycsatában” dőlt el…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Miután a forduló előtti második helyezett Malmö 1-0-ra legyőzte a bajnoki döntővel felérő összecsapáson az Elfsborgot, így a kék-fehérek lettek a 2023-as svéd bajnoki kiírás végső győztesei. A két csapat azonos pontszámmal végzett, a sorrendről a gólkülönbség döntött.

A bajnoki címről döntő összecsapás első félideje gól nélküli döntetlenre végződött, majd nézőtéri rendbontás miatt a második félidő csak jelentős csúszással vehette kezdetét. A mindent eldöntő találat tizenegyesből született, az 57. percben Isaac Kiese Thelin találata határozta meg a bajnokság végkimenetelét.

A Malmö története 26. bajnoki címét nyerte, négy éven belül a harmadikat. Az éllovas páros mögött hét ponttal lemaradva a címvédő Häcken végzett a harmadik helyen.

A nagyobb nevű csapatok közül a Djurgarden a negyedik, a Hammarby a hetedik, míg az AIK a tizenegyedik, a Göteborg pedig csak a 13. helyen végzett, egyetlen ponttal elkerülve az osztályozót.

A bajnokság végeredménye

Standings provided by Sofascore