Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: már nem Urs Fischer az Union Berlin vezetőedzője! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese hivatalos oldalán közölte, hogy már nem Urs Fischer a csapat vezetőedzője.

(Photo by Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images)

A berlini klub a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy több mint öt év után közös megegyezéssel távozik a csapattól Urs Fischer. Az 57 éves trénerrel kiváló eredményeket ért el az elmúlt években a fővárosi együttes. Az előző idényben a 4. helyen végeztek a Bundesligában, aminek köszönhetően bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A nyári erősítések ellenére azonban úgy tűnik, hogy a kettős terhelés túl nagy falat a keret számára. Az Union ugyanis minden sorozatot figyelembe véve már 14 mérkőzés óta nyeretlen, és ebben az időszakban egyedül a Napoli elleni 1:1-re végződő BL meccsen nem hagyták el vesztesen a pályát. Emiatt a csapat jelenleg az utolsó helyen áll a Bundesligában, 11 forduló alatt 6 pontot gyűjtve, míg a BL-ben szintén az utolsó helyen állnak a csoportjukban 1 ponttal a nevük mellett.

A több mint 5 év után távozó Urs Fischer helyét átmenetileg az U19-es gárda edzője, Marco Grote fogja átvenni.

Urs Fischer 2018 júliusa óta irányította az Union Berlint, ez idő alatt 224 mérkőzésen ült a fővárosi csapat kispadján, amelyekből 95-öt nyert meg, 58 döntetlen és 71 vereség mellett.