Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: változtatást tervez a bolgár szövetségi kapitány

A magyar válogatott a helyszín kapcsán kialakult hosszú huzavona végén csütörtök este Szófiában zárt kapuk mögött játszik Bulgária ellen Európa-bajnoki selejtezőt…

(Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto via Getty Images)

A bolgár válogatott közelmúltban kinevezett szövetségi kapitánya, Ilian Iliev megosztotta várakozásait a mérkőzés előtt a nyilvánossággal:

“Meg kell próbálnunk függetleníteni magunkat attól, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk. Elsősorban a játékosok önbizalmán kell változtatnunk, mert ha nem bíznak önmagunkban, nem tudnak jól teljesíteni. Tervezünk kis változtatást a játékrendszerben is, de az elsődleges az, hogy a futballistáink bízzanak a saját képességeikben.”

Szurkolók nélkül játszani sosem egyszerű, de a lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a mérkőzésből, úgy is, hogy nem lesznek drukkerek a lelátón” – tette hozzá a zárt kapus körülményekről.

A magyar egy egységes csapat, letisztult játékrendszerrel, és nem csak Szoboszlai Dominikról szól a játéka. Természetesen ő egy nagyon jó labdarúgó, de nem csak rá kell figyelnünk, a magyar egy erős ellenfél. Csapatként kell felkészülnünk ellene, nem egyénenként” – vélekedett a bolgár szakember a magyar válogatott csapatkapitányáról.

A magyar válogatott csütörtök este 18 órától lép pályára Bulgária ellen, és amennyiben legalább egy pontot szerez, biztosan kijut a jövő nyári Eb-re.