Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Nagelsmann irányítása alatt is megvan az első veresége a német válogatottnak – videóval

A franciák elleni győzelem és az amerikaiak elleni döntetlent követően immár egy vereséget is magáénak tudhat a német válogatott Julian Nagelsmann irányítása alatt, Törökország már nagy falatnak bizonyult a hazaiaknak…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Hiába élt a német álom Julian Nagelsmann kinevezését követően, Németországnak mindössze 3 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy ismét vereséget szenvedjen el az új szövetségi kapitány irányítása alatt.

Julian Nagelsmann már a kezdő kihirdetését követően megannyi kérdőjelet kreált a fejekben, hiszen Kai Havertz egy egészen szürreális poszton, baloldali védőként volt megjelölve a hazaiak csapatában, azonban a döntés végül a fiatal szövetségi kapitányt igazolta, hiszen Havertz már a mérkőzés 5. percében megszerezte a vezetést a németek számára.

Az első félidő hajrájában azonban jött a meglepetés, a törökök támadójátékának beérett a gyümölcse, amikor Kadioglu a 38. percben tudott kiegyenlíteni, majd a félidei sípszót megelőzően Yildiz tudta megfordítani a mérkőzést a 45+2. percben.

A második etapban Füllkrug ugyan ki tudott egyenlíteni, ez azonban kevésnek bizonyult, hiszen a támadásban remekelő törökök Sari révén a 71. percben ismét megszerezték a vezetést, amelyet már a megannyi német helyzet ellenére is meg tudtak őrizni, így beállítva a 2-3-as végeredményt a szombati barátságos mérkőzésen.

Nagelsmann mérlege így 1  győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a német válogatott élén.

Németország – Törökország 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Havertz (5.) Füllkrug (49.) ill. Kadioglu (38.) Yildiz (45+2.) Sari (71.)
Kiállítás: – ill.-

Németország: Kevin Trapp, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Kai Havertz, Benjamin Henrichs, Ilkay Gündogan, Joshua Kimmich (Leon Goretzka), Niclas Füllkrug, Julian Brandt (Marvin Ducksch), Florian Wirtz (Serge Gnabry), Leroy Sané.

Törökország: Altay Bayindir, Abdulkerim Bardakci, Ozan Kabak, Ferdi Kadioglu (Evren Eren Elmaci), Zeki Celik, Kaan Ayhan, Ismail Yüksek (Salih Ozcan), Emre Akbaba (Abdülkadir Ömür), Yusuf Yazici (Baris Alper Yilmaz), Kenan Yildiz (Kerem Aktürkoglu), Irfan Can Kahveci (Yusuf Sari).