Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az Ajax egykori többszörös gólkirálya

75 éves korában életét vesztette az AFC Ajax egykori legendás gólfelelőse…

Az AFC Ajax a hétvégén erősítette meg, hogy 75 éves korában elhunyt a csapat egykori kiváló csatára, Ruud Geels, aki pályafutása során rekordot jelentő, öt alkalommal lett a holland bajnokság gólkirálya.

Profi pályafutását a Telstar együttesében kezdte, majd egymás után játszott a Feyenoord, a Go Ahead Eagles, a Club Brugge, az Ajax, az Anderlecht, a Sparta Rotterdam, a PSV Eindhoven és a NAC Breda csapataiban.

Legjobb időszakát az Ajaxnál töltötte, ahol 1974 és 1978 között 131 bajnokin 123-szor talált be. Menet közben zsinórban négyszer lett az Eredivisie gólkirálya – később még egy alkalommal a Sparta színeiben is a holland bajnokság legeredményesebb játékosa lett. Összességében 360 mérkőzésen 252 gólt szerzett a holland bajnokságban. 1969-ben a Feyenoord, 1977-ben az Ajax játékosaként lett holland bajnok, valamint tagja volt a rotterdamiak 1970-es BEK-győztes csapatának is.

Geels 1974-től 1981-ig húsz alkalommal lépett pályára a holland válogatottban, ezalatt 11-szer volt eredményes. Tagja volt az 1974-es vb-n résztvevő Oranje keretének, de nem játszott a tornán.

Nyugodjon békében.