Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ a magyar labdarúgás napját ünnepelte

Az MLSZ hagyományos módon az angolok elleni, 6-3-as siker évfordulója alkalmából megünnepelte a magyar labdarúgás napját…

Mivel november 25. idén hétvégére esik, ezért egy nappal korábban pénteken tartotta meg az MLSZ a hagyományos koszúrázsát a centenáriumi emlékműnél – számolt be róla a szövetség hivatalos oldala.

Idén november 25-e szombatra esik, ezért a hagyományos ünnepséget egy nappal korábban tartották meg. A centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Nésptadion, a mostani Puskás Aréna tőszomszédságában.

A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat. A centenáriumi emlékművet a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Vági Márton MLSZ-főtitkár és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a korábbi válogatott játékosok nevében Esterházy Márton és Szentmihályi Antal, a női válogatott részéről Kiss Mária és Kissné Lukács Katalin, a férfi válogatott képviseletében pedig Laczkó Zsolt és Király Gábor koszorúzta meg.

A megemlékezésen nagy számban megjelentek korábbi válogatott labdarúgók, köztük a jelenlegi válogatott korelnök, a 90 éves Bödör László is, valamint vendégként többek között Gyulai Zsolt, a MOB elnöke, Szöllősi György az MSÚSZ elnöke, valamint az NSÜ-t képviselő Kovács Norbert is részt vett az eseményen.