Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

70 éves a 6-3-as magyar győzelem

A magyar válogatott kereken 70 évvel ezelőtt győzte le Angliát 6-3-ra a legendássá vált mérkőzésen a Wembley Stadionban, amely alkalmából ezen a napon tartják a magyar labdarúgás napját

(Photo by PA Images via Getty Images)

Az Aranycsapat Testület elnöke, Lomnici Zoltán véleménye szerint a megalázott és megbélyegzett magyar nemzet önbecsülését adta vissza a magyar válogatott 70 évvel ezelőtt, 1953. november 25-én Londonban Anglia felett aratott 6-3-as győzelme.

A legendás magyar csapat a hazai pályán akkor 90 éve veretlen angol válogatottat győzte le, melynek nem csupán sporttörténelmi a jelentősége volt, hanem a magyarság történetének is fontos eseménye.

A rendezvényen részt vettek a londoni győztes csapat tagjainak gyermekei, Grosics Edina, Bozsik Péter és Ifj. Buzánszky Jenő is – valamennyien az Aranycsapat Testület tagjai és ők is elmondták gondolataikat a 70 évvel ezelőtt lejátszott mérkőzéssel kapcsolatban. Zakariás József lánya, Zakariás Ágnes egészségi állapota miatt ugyan nem tudott jelen lenni, de levelében a londoni 90 percet édesapja pályafutása legfontosabb állomásának nevezte. Amint írta, erre a  mérkőzésre minden szurkoló és átlagember emlékezik itthon és külföldön egyaránt.