Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A történetének legfiatalabb játékosa lehet az AC Milan tehetsége

Több hiányzó csatára távollétében az AC Milan a felnőtt csapat keretébe készül nevezni tehetséges fiatal játékosát az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi fordulójában…

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images)

A tervek szerint az AC Milan a hétvégi meccskeretébe benevezi a klub 15 éves csatárát, Francesco Camardát, a tehetséges labdarúgó pedig a kispadról kerülhet bevetésre szombat este a Fiorentina ellen.

Amennyiben a nagy tehetség pályára lép, 15 évesen és 260 naposan a Serie A történetének legfiatalabb játékosa lehet. Fiatal kora miatt az olasz szövetség külön beleegyezésére is szükség volt, hogy a Milan regisztrálni tudja őt a Serie A-ra. Az illetékesek végül hozzájárultak a fiatal csatár játékához, így minden bürokratikus akadály elhárult a bemutatkozása előtt.

Az ifjú gólgyáros hatalmas tehetség hírében áll, már a serdülők közt is számolatlanul lőtte a gólokat. A milánóiaknál töltött első három év alatt 87 meccsen 483 találatot szerzett. Camarda a Milan Primavera-csapatában  az idei szezonban eddig 13 meccsen hét gólt szerzett, és az UEFA Ifjúsági Ligában is eredményes volt már három alkalommal.

A Rossonerinek komoly csatárgondjai akadtak, mivel Olivier Giroud és Rafael Leao mellett Noah Okafor sem léphet pályára a hétvégi bajnokin, így esett a választás a fiatal támadó behívására.

Az eddigi pályára lépési rekordot Wisdom Amey tartja, aki 15 évesen 9 hónaposan és 1 naposan lépett pályára 2021-ben a Bologna színeiben egy Genoa elleni bajnokin.