Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Lautaro Martínez egyre közelebb Nyers István rekordjának megdöntéséhez!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttesének támadója, Lautaro Martínez egyre közelebb van ahhoz, hogy megdöntse Nyers István 1951 óta fennálló rekordját.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Lautaro Martínez kiváló évet tudhat eddig a magáénak. Az argentin támadó a 2023/24-es bajnoki idényben 13 mérkőzést követően már 13 gólnál jár, összességében pedig ebben a naptári évben eddig 27 gólt jegyez, amivel már most az Inter történetének 4. legeredményesebb játékosa egy konkrét évet tekintve. A milánói csapatnál a rekordot egy egykori magyar futballista, Nyers István tartja, aki még az 1951-es évben jutott el 32 találatig. Lautaro előtt még a Christian Vieri – Diego Milito kettős szerepel, akik 28-28 találattal zártak, előbbi 2001-ben, utóbbi pedig 2012-ben érte el ezt a gólszámot.

Lautaro Martínez átlagosan 90 percenként szerez gólt a bajnokságban a 2023-as évet tekintve, ami a jelenlegi tendenciákat nézve azt jelentené, hogy a világbajnok játékos pontosan a Nyers István által elért 32 góllal zárná a naptári évet. Mindazonáltal a támadónak még öt bajnokin van lehetősége arra, hogy 6 gólt szerezzen és ezzel átadja a magyar játékos rekordját a múltnak. Az Interre 2023-ban még a Napoli, az Udinese, a Lazio, a Lecce és a Genoa elleni bajnokik várnak.