Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Benfica csak egy pontot szerzett hazai pályán – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 13. fordulójának péntek esti mérkőzésén a címvédő Benfica az újonc Farensét fogadta a kötelező győzelem reményében…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Óriási meglepetésre a Benfica hazai környezetben csak 1-1-es döntetlent ért el a Farense ellen. A házigazda előtt már az első percekben komoly lehetőségek adódtak, melyek azonban rendre kimaradtak. A “sasok” hiába játszottak jóval aktívabban, képtelenek voltak bevenni a szívósan küzdő vendégek kapuját, csak egy lesgólra futotta erejükből az első játékrész derekánál. Ezen kívül egy alkalommal a kapufát zörgették meg egy szöglet után, míg Di María remek átlövésénél Velho kapus védett nagyot a levegőben úszva. Az első 45 perc találat nélkül zajlott le. A fordulást követően sem változott a játék képe, a Benfica egymás után vezette a támadásokat, gólt azonban nem szerzett. Ezzel szemben az 51. percben egy szöglet utáni tovább csúsztatott labdát Claudio Falcao bólintott a kapuba, így a Farense szinte a semmiből megszerezte a vezetést. A lisszaboniak egyre görcsösebben támadtak, megannyi sikertelen próbálkozás után húsz perccel a vége előtt egy villámgyors ellentámadás végén Rafa Silva közelről helyezte a hálóba az egyenlítő gólt. A Benfica azonban hiába támadott tovább, a győztes gólt képtelen volt bevinni, be kellett érnie a pontosztozkodással.

A Sporting CP jelenleg egy ponttal vezeti a bajnokságot a Benfica előtt, de még a negyedik FC Porto is megelőzheti a hétvégén a botló címvédőt.

Benfica – Farense 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Rafa Silva (71.), ill. Claudio Falcao (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore