Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Manchester City után az Arsenalt is megverte az Aston Villa -videóval

Egészen meghökkentő menetelést tudhat a háta mögött az Aston Villa, ezúttal a bajnoki címre pályázó Arsenal távozhatott nulla ponttal a Villa Parkból…

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Hatalmas szívességet tett az Aston Villa az Arsenal és a Liverpool számára az előző forduló folyamán, hiszen a csapat a címvédő Manchester City ellen gyűjtötte be a 3 pontot, azonban az Arsenal egészen máig örülhetett, hiszen Unai Emery csapata rajtuk is átgázolt hazai pályán.

A Liverpool délutáni győzelmét követően az Arsenal is lépéskényszerbe került, így igen lendületesen kezdte a mérkőzést a Villa ellen, azonban a hazaiak ismét elővették a zseniális védelmüket, amellyel a Manchester City ellen is bizonyítottak, és ezúttal sem kaptak gólt, míg McGinn révén a hetedik percben érkezett a hideg zuhany, aki idejekorán ünnepelhetett az Ágyúsok ellen.

A második etapban a játék képe hasonlóan alakult, az Arsenal hiába támadott megannyi alkalommal, az Aston Villa minden próbálkozást semlegesített, sőt veszedelmes kontrákkal rohamozta a vendégek kapuját.

A hajrában majdnem összejött az eufória az Arsenal számára, azonban a bíró közbeszólt, a VAR pedig elvette Mikel Arteta csapatának a gólját.

Az Aston Villa így a tabella harmadik fokára ugrott, 5 ponttal vezetve a holnap pályára lépő Manchester City előtt.

Aston Villa – Arsenal  1-0 (0-1)
Gólszerzők: McGinn (7.)  ill. –
Kiállítás: – ill. –

Aston Villa: Emiliano Martínez, Pau Torres, Diego Carlos, Lucas Digne (Álex Moreno), Ezri Konsa (Matty Cash), Douglas Luiz, Boubacar Kamara (Leander Dendoncker), John McGinn, Leon Bailey (Moussa Diaby), Ollie Watkins, Youri Tielemans (Jacob Ramsey).

Arsenal: David Raya, Gabriel , William Saliba, Oleksandr Zinchenko (Reiss Nelson), Ben White, Declan Rice, Kai Havertz, Martin Ødegaard, Gabriel Jesus (Eddie Nketiah), Gabriel Martinelli (Leandro Trossard), Bukayo Saka.

A 16. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Crystal Palace – Liverpool 1-2
Brighton – Burnley 1-1
Manchester United – Bournemouth 0-3
Sheffield United – Brentford 1-0
Wolverhampton – Nottingham 1-1
Aston Villa – Arsenal 1-0

Vasárnap:
15:00 Everton  – Chelsea (Tv: Spíler 1)
15:00 Fulham – West Ham
15:00 Luton Town – Manchester City (Tv: Match 4)
17:30 Tottenham – Newcastle (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore