Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: ten Hag szerint a csapat nem elég jó ahhoz, hogy folyamatosan jó eredményeket hozzon

A Manchester United 3-0-ra kapott ki a Bournemouth ellen az Old Traffordon. Újabb rossz eredmény hazai pályán és a szezonban a Vörös Ördögöknél, amire most a csapat menedzsere, Erik ten Hag is reagált.

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere úgy véli a Bournemouth elleni hazai vereséget követően, hogy csapata “nem elég jó ahhoz, hogy következetesen jó legyen”.

Az volt a United 11. veresége a szezonban, és egy olyan hét elején jött, amikor a Bayern München ellen lépnek pályára a Bajnokok Ligájában, majd a Premier League következő fordulójában a Liverpoolhoz utazik, egy olyan pályára, ahol az előző szezonban 7-0-ra kikapott.

A United szerda este a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Chelsea ellen, de szombat délután messze elmaradt ettől a szinttől, és a Bournemouth – az egyetlen jelenlegi Premier League-csapat, amely korábban még nem tudott élvonalbeli győzelmet aratni az Old Traffordon – megérdemelt győzelmet aratott.

“Úgy gondolom, csapatként nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy következetesek legyünk, és csapatként kell dolgoznunk, hogy ezen javítsunk”

– mondta Ten Hag a mérkőzés után.

“Csapatként javulnunk kell, keményebbnek kell lennünk, hogy az elejétől fogva készen álljunk a játékra. Azt mondtam pénteken, hogy a Premier League-ben muszáj a legmagasabb szinten játszanod, különben megölnek. Ez történt az első öt percben, és ha megkönnyíted az életüket, tökéletes körülmények között játszhatnak. Látod, hogy a csapat küzd, harcol, rengeteg erőfeszítést tesz, de nem fordulhat elő, hogy ilyen könnyen gólt kapj.”

Amikor arról kérdezték, hogy mit érez csapata teljesítményével kapcsolatban, és Ten Hag így válaszolt:

“Bosszús vagyok és csalódott, határozottan. Valami mást vártam. Reméltem a meccs előtt, hogy a Chelsea elleni teljesítményre és eredményre tudunk építeni, szóval ez nagyon csalódást keltő.”

A United edzője a következetesség hiányával kapcsolatban így nyilatkozott:

“Úgy gondolom, hogy mindig készen kell állnunk a mérkőzésre, ezért nekem kell vállalnom a felelősséget, nekem kell felkészítenem a csapatot, hogy készen álljanak a mérkőzésre. Az én szemszögemből nézve nagyon csalódott vagyok, ahogyan kezdtünk, hiszen jobbnak kell lennünk. Nagyon következetlenek vagyunk, megvannak a képességeink, de ezt minden meccsen és minden harmadik napon meg kell tennünk.”