Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: a negyeddöntőben összesorsolták a két fő esélyest!

Vasárnap este kisorsolták a Német Kupa negyeddöntőinek párosításait, ahol a két legfőbb esélyes egymás ellen fog játszani.

Mindössze három élvonalbeli együttes jutott be a legjobb 8 közé a Német Kupában, köztük a két legfőbb esélyesnek a bajnokságban 3. helyen álló VfB Stuttgart és a listavezető Bayer Leverkusen számított. Az viszont a sorsolást követően biztossá vált, hogy a két esélyesből csak egy fog bejutni a legjobb 4 közé, ugyanis összesorsolták a két együttest, méghozzá a Stuttgart fog ellátogatni a BayArénába. A 4 másodosztályú együttesből kettő biztosan ott lesz az elődöntőkben, miután a Fortuna Düsseldorf a St. Paulit látja majd vendégül, míg a Kaiserslautern a Hertha Berlinhez fog látogatni. A sorozat meglepetéscsapata, az 1. FC Saarbrücken, amely előbb a rekordgyőztes Bayern Münchent, majd a tavalyi döntős Eintracht Frankfurtot is kiejtette. A harmadosztályú együttes ismét egy élvonalbeli csapattal fog összecsapni, megkapták ugyanis a Borussia Mönchengladbachot.

A Német Kupa első két negyeddöntős mérkőzésére január 30-31-én fog sor kerülni, míg a másik két összecsapás február 6-7-én lesz. Az elődöntőket április 2-3-án rendezik, míg a finálét a berlini Olimpiai Stadionban május 25-én játsszák majd.

A negyeddöntők párosításai:

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart
1. FC Saarbrücken (III.) – B. Mönchengladbach
Hertha Berlin (II.) – 1. FC Kaiserslautern (II.)
FC St. Pauli (II.) – Fortuna Düsseldorf (II.)