Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a Bayern sztárja szerint a német válogatottnak egységesnek kell lennie

A német válogatott rossz passzban kezdi a felkészülést a hazai rendezésű Európa-bajnokságra…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A jövő nyári Európa-bajnokságon rendező német válogatott középpályása, Leon Goretzka véleménye szerint mindenképpen javítaniuk kell a csapat szellemet a tornáig:

“Újra egységesnek kell lennünk a pályán. Hiszem, hogy ez az a megközelítés, ami visszavezet minket a sikerek útjára” – mondta a 28 éves játékos a ZDF televíziónak

A németeknek házigazdaként nem kellett selejtezőmérkőzéseket játszaniuk, s Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kinevezése után előbb 3-1-re nyertek az Egyesült Államok ellen, majd 2-2-es döntetlent játszottak Mexikóval felkészülési meccsen. Az utóbbi időszakban viszont a törököktől 3-2-es, az osztrákoktól pedig 2-0-s vereséget szenvedtek barátságos találkozón, így felerősödtek a kritikus hangok.

A német válogatott márciusban a világbajnoki ezüstérmes franciák, valamint a hollandok ellen játszik még, Nagelsmannak ezután ki kell jelölnie az Európa-bajnoki keretet. A múlt hétvégi hamburgi sorsoláson a magyar válogatott mellett Skóciát és Svájcot húzták ki az A csoportba a németek mellé, akik a nyitómeccset június 14-én a skótok ellen játsszák majd.