Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elcsendesednek a német stadionok lelátói a hétvégén

A hétvégi fordulóban a német első- és másodosztályú csapatok szurkolói a mérkőzések alatt 12 perc csenddel fognak tüntetni kifejezve nemtetszésüket az esetleges befektetők érkezésével szemben…

(Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu via Getty Images)

A közelmúltban Bundesliga és a német másodosztály 36 profi klubja megszavazta a DFL-lel (Német Futball Liga) kilátásba helyezett megállapodást, a befektetők engedélyezésével kapcsolatban. Az indítványt 24 klub támogatta, 10 ellenezte, kettő pedig tartózkodott.

A cél az, hogy a DFL új leányvállalatának létrehozása által a nemzeti és nemzetközi televíziós jogok legfeljebb nyolc százalékát egy stratégiai partnernek adják el. Az üzlet 2024. március végére, maximum 20 éves futamidővel jöhet létre. A szurkolók azonban egyöntetűen ellenzik a törekvést, az alábbi közleményt tette közzé a Fanszenen Deutschland:

“Nem vagyunk hajlandóak tétlenül nézni a német futball kiárusítását. A sokat hangoztatott tizenkettedik csapattag (a szurkolók, a szerk.) országszerte nem hajlandó végignézni a kétes befektetőkkel kötött DFL-üzlet tárgyalássorozatát, ezért tizenkét percig hallgatni fogunk. A tisztségviselők eladhatják a médiajogokat, de a Bundesliga-termékben való részesedésünket még mi magunk is befolyásolhatjuk.”

A Bundesligában és a 2. Bundesliga  hétvégi fordulójában ennek megfelelően a szurkolók az első tizenkét percben csenddel fejezik ki nemtetszésüket a történtek miatt.

“Az állítólagos szemtől-szembeni párbeszéd már régóta üres frázis. Máshogy kell hallatnunk a hangunkat! Úgyhogy ahhoz, hogy meghalljanak minket, semmit sem fognak tőlünk hallani” – tették hozzá a drukkerek.