Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Boniface vezérletével nyert a Bayer Leverkusen! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójában a Xabi Alonso által irányított Bayer Leverkusen a Dino Toppmöller vezette Eintracht Frankfurtot látta vendégül… 

(Photo by Leon Kuegeler/Getty Images)

A Bayer Leverkusen gyakorlatilag az első nagy zicceréből előnybe került. A 14. percben Florian Wirtz tette a labdát Boniface elé, aki megindult a Frankfurt kapuja felé, betört a tizenhatoson belülre, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt. Az első félidő során nem születt már több gól, Xabi Alonso csapata tehát egygólos előnyből várhatta a folytatást. 

A fordulást követően gyorsan kétgólosra növelte a különbséget a Bayer Leverkusen. Az 52. percben Victor Boniface lövését még hárította Trapp, majd a kipattanót Frimpong már a hálóba lőtte. Az 57. percben tovább növelte előnyét a hazai együttes. Boniface remek kiugratása után Wirtz indult meg a Frankfurt kapuja felé, az akció végén pedig nagyon okosan átemelte a labdát a kimozduló Trapp felett. 

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0)
Helyszín:
BayAréna (Leverkusen); Vezette: Christian Dingert
Gólszerzők: Boniface (14.), Frimpong (52.), Wirtz (57.) ill.
Sárga lap: Palacios (12.) ill. Götze (33.), Pacho Tenorio (90+4.)
Kiállítva: ill.

Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (Tella 82.), Palacios (Hincapié 82.), Xhaka, Grimaldo – Hofmann (Hlozek 82.), Wirtz (Amiri 87.) – Boniface (Schick 72.). Vezetőedző: Xabi Alonso 

Frankfurt: Trapp – Tuta, Koch (Smolcic 64.), Pacho Tenorio – Buta, Götze (Shkiri 64.), Larsson (Baum 73.), Nkounkou – Knauff, Dino Ebimbe (Hauge 72.) – Chaibi (Ngankam 83.). Vezetőedző: Dino Toppmöller. 

Videós összefoglaló:

A 15. forduló végeredményei és további programja:

Péntek:
Mönchengladbach – Werder Bremen 2-2

Szombat:
Augsburg – Dortmund 1-1
Darmstadt – Wolfsburg 0-1
Mainz – Heidenheim 0-1
Bochum – Union Berlin 3-0
RB Leipzig – Hoffenheim 3-1

Vasárnap:
Freiburg – Köln 2-0
Leverkusen – Frankfurt 3-0
19:30 Bayern München – Stuttgart (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore